Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kotihoito ei käynyt vanhuksen luona kolmeen päivään

Kotihoidon johtaja Kirsi Kalliomäki vahvistaa tiedon, jonka mukaan kunnan kotihoito ei käynyt kolmeen päivään kangasalalaisen vanhuksen luona. Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti. Vanhuksen luona olisi pitänyt käydä kolmasti päivässä. Tapaus sattui kesäkuun alussa viikonvaihteessa.

Uutiset - 15.6.2017 kello 13.51
Kangasalan Sanomat
Kotihoito ei käynyt vanhuksen luona kolmeen päivään

– Kyseessä on ihmisen tekemä inhimillinen virhe, joka liittyy kotihoidon keskeytyksen lopettamiseen. Keskeytys tehdään, kun ihminen on väliaikaisesti jossain muussa hoidossa.  Vanhus oli päässyt kotiin ja hänen luonaan oli jo käyty. Keskeytyksen laatiminen jäi kuitenkin puolitiehen, kun työntekijän tekeminen keskeytyi.

Virheen huomasi toinen työntekijä.

– Asiakas oli luonnollisesti hädissään, mutta ei onneksi tarvinnut sairaalahoitoa. Olemme pyrkineet palauttamaan hänen turvallisuudentunteensa. Myös omaiseen on oltu yhteydessä. Tapahtuma on äärimmäisen valitettava.

Kalliomäen mukaan vastaavaa ei ole aiemmin tapahtunut. Yksi käyntikerta on voinut jäädä virheen takia väliin, mutta ei mitään tällaista. Vanhuksella oli käytössään turvaranneke. – Ikävä kyllä hänellä oli käsitys, että sitä saa käyttää vain kaatuessa.

Kotihoito siirtyi keväällä toiminnanohjausjärjestelmään, jossa tietokoneohjelma jakaa päivän työt työntekijöiden kesken. Työntekijät ovat epäilleet virheen johtuneen uudesta järjestelmästä. – Näin ei ole. Oikea tieto olisi yhtälailla saattanut jäädä kirjaamatta paperille, Kalliomäki sanoo.  

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

16.6.2017 kello 12.38
huolestuttavan ikävääIlmoita
Vuosia kotihoidossa työtä tehneenä vastaavaa ei ole tapahtunut, kun asiakkaista on huolehtinut pienempi, asiakkaan oman asuinalueen, tuttu kotihoito tiimi. Työvuorossa oli aina hoitaja jolla oli tietoa asiakkaista ja manuaalisesti yhdessä tarkistetut asiakaslistat.
~
Takaisin ylös