Koti Pääkirjoitus Koulumatkat hyvää liikuntaa

  Koulumatkat hyvää liikuntaa

  0

  Tampereen kaupunkiseutu kysyi viime vuoden lopussa tuhansilta peruskoululaisilta, lukiolaisilta ja Tredun opiskelijoilta sekä heidän vanhemmiltaan liikkumisesta.

  Kyselyn mukaan peruskoululaiset kulkevat ahkerasti alle kolmen kilometrin koulumatkoja kävellen tai pyöräillen. Neljän viiden kilometrin koulumatkoja kuljetaan sen sijaan kaikissa ikäluokissa useammin bussilla, henkilöautolla tai mopolla.

  Tämän seurauksena koulumatkojen arkiliikunnan osuus on laskenut noin 10 prosenttiyksikköä kolmessa vuodessa, vuodenajasta riippumatta.

  Kangasala voitti Kuopion kanssa Fiksusti kouluun -haastekilpailun. Kilpailun tarkoituksena oli lisätä koululaisten aktiivista liikkumista sekä koulumatkoilla että koulupäivän aikana.

  Kangasala aikoo hankkia voittorahoilla sata koulupyörää. Uusilla koulupyörillä on tarkoitus kulkea muun muassa liikuntapaikoille ja luontokohteisiin.

  Kaupungissa on mietitty muitakin keinoja koulumatkaliikunnan lisäämiseksi.

  Koulujen pihoihin on rakennettu lisää polkupyörätelineitä ja -katoksia, pyörien huolto on otettu valinnaiseksi oppiaineeksi ja on järjestetty pyöränhuoltotapahtumia.

  Hienoja ideoita, jotka maksavat taatusti itsensä takaisin ajan saatossa.

  Liikuntakasvatus ei saa kuitenkaan jäädä vain koulujen varaan. Kaupunkiseudun tutkimus osoitti, että liikunnallisten vanhempien lapset ovat muita aktiivisempia.

  Ja muistaa pitää, että aina ei tarvita maksullista liikuntaa. Yhteinen lenkkeily onnistuu kaikilta eikä vaadi mitään erityistä – ja se sopii myös aikuisille.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän