Kuhmalahden Taidetien jätepiste suljetaan

3

Kuhmalahden Taidetiellä sijaitseva aluejätepiste poistetaan käytöstä ensi viikolla. Syynä on toistuva väärinkäyttö.
– Pahimmillaan olemme joutuneet noutamaan paikalta kuorma-autolla remonttitavaraa, isoja huonekaluja ja sähkölaitteita, Pirkanmaan Jätehuollon aluepäällikkö Tero Haapala kertoo.
Jätepiste sijaitsee jäteaseman lähellä.
– Tämä ilmeisesti houkuttelee jättämään roska-astioiden viereen tavaraa, joka oikeasti kuuluisi viedä jäteasemalle sen aukioloaikana.

Aluejätepiste on tarkoitettu kodin ja kesämökin päivittäiselle jätteelle. Sitä voivat käyttää jätehuollon vuosimaksua maksavat kiinteistöt.

Taidetien jätepisteen paikkaa on muutettu kolme kertaa, mutta väärinkäyttö ei ole loppunut. Jätepisteelle laitetaan ensi viikolla infotaulu, jossa kerrotaan, mistä voi tarkistaa lähimmän muun aluejätepisteen sijainnin. Kuhmalahdelle jää Haapalan mukaan reilut viisitoista jätepistettä.

Pirkanmaan Jätehuolto suosittelee yleisesti oman jäteastian hankkimista ja kuljetuksen tilaamista.
– Se on asiakkaalle miellyttävämpi ja hyvin usein myös edullisempi vaihtoehto kuin aluejätepisteen vuosimaksun maksaminen, Haapala sanoo.

 

3 kommenttia

  1. On tosi harmillista, että muutaman ihmisen epäasiallisen, välinpitämättömän käyttäytymisen takia viattomat joutuvat kärsimään. Miksi hyvä käyttäytyminen on kadonnut, miksi vasta valvontakamera saa ihmiset käyttäytymään oikein?

  2. Niin, jätepiste poistuu ja sanotaan jäljelle jäävän 15 pistettä???? No, missä on tilaa viedä näiden ihmisten, jotka vuosimaksua maksavat, jätteensä? Tuskin minnekkään pisteelle on lisätty astioita? Ja kirkonkylällä asuvilla on siis Ison-Pennontien varrella pikkuinen jätepiste ja Puntarinraitin Pohjan puolisessa päässä pikkuinen jätepiste, Pohjassa on yksi piste, asiointi ei sinnepäin juurikaan kulje, koska siellä ei ole kuin kirjasto, apteekki ja koulu. Harvemmin siellä päin liikutaan. Lehtiäkään ei voi viedä minnekkään, joten nekin laitetaan siis roskiin. Kyllä asia nyt on vain niin, että se, joka roiniaan vei sinne saa ottaa vastuun tästä. Ihmiset on yrittäneet kierrättää, mutta kun ei ole paikkaa kuin jäteasema, joka on auki lauantaisin 10-14. Jätepiste lähellä, hahaa????

  3. Kuhmalahden Taidetien jätepisteen sulkeminen siirtää ongelman muualle, toivottavasti ei teiden vierille. Nyt Pirkanmaan Jätehuolto rankaisee vain syyttömiä. Yksi vaihtoehto olisi kameroiden asentaminen (halpa investointi) jätepisteelle väärinkäytösten estämiseksi ja puhdistuskulujen ja sanktion langettaminen suoraan syyllisille. Toinen vaihtoehto on viereisen valvotun jäteaseman laajentaminen sekä toimivaksi kaksi kertaa viikossa esimerkiksi keskiviikkoisin ja lauantaisin (nyt klo 10-14) että alueellisesti siten, että nyt poistetut seka- ja kuivajäte-, pienlasi- ja lehtiastiat mahtuisivat jäteaseman sisään. Jätehuollon mukaan jokainen voi hankkia oman jäteastian (edullisuus = tyhjennys harvoin + hajuhaitta). Onko kyse voiton kasvattamisesta? Bonuksista? Mikä on kunnan kanta?

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.