Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Kuka kehittää kulttuuria?

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 24.5.2017 kello 8.00

Kangasalan kulttuuritarjonta on paisunut Kangasala-talon myötä. Aikaisemmin saatoimme vain haaveilla valikoimasta, joka on ollut nyt useamman vuoden tarjolla.

Talo ei ole onneksi profiloitunut korkeakulttuurin kehdoksi. Sen seinien suojissa on esitetty monenlaisia esityksiä unohtamatta myös harrastajien taidon­näytteitä.

Pikkolan koulun musikaali oli näistä loistoesimerkki. On tärkeää, että nuoret pääsevät kokemaan oikean estradin tunnelman talossa, jossa valo, ääni ja miljöö ovat kohdallaan.

Suuri yleisö muistuttaa aika ajoin siitä, että talon varhaisvaiheen suunnitelmissa kulttuuritoimijoiden harrastustilat olivat vahvasti mukana.

Esimerkiksi lasten ja nuorten Pikku­teatteri on jo pitkään etsinyt itselleen uutta tilaa, jossa se voi talvisaikaan harjoitella, esiintyä ja säilyttää tarpeistoaan.

Sellaista ei ole toistaiseksi löytynyt ja on sääli, jos toiminta lopahtaa seinien puutteeseen. Selvää on, että Kangasala-talo ei nykymuodossaan ole tähän ratkaisu.

Vaikka kulttuurielämä on piristynyt, jotain kuitenkin puuttuu. Nimittäin kokonaisvaltainen näkemys, miten täällä viedään kulttuuria eteenpäin isossa kuvassa.

Se on paljon muutakin kuin Kangasala-talon tarjonta.

Kun kulttuurijohtaja Taina Sahlander siirtyi Tampereelle töihin, hänen tilalleen ei palkattu ketään. Nyt työt on jaettu usean eri ihmisen kesken.

Kangasalasta puhutaan kulttuuripitäjänä mutta se on täysin hyödyntämätön voimavara. Jos kulttuuri- ja matkailu vielä yhdistyisivät jonkun suunnittelupöydällä, tarjoaisi se kunnalle kokonaan uusia kaupallisia mahdolli­suuksia.

Tulevaisuutta ajatellen, kun kunnan tehtäväksi jää lähinnä omasta elinvoimastaan huolehtiminen, tämä asia pitää laittaa kuntoon. Asiat eivät etene itsellään.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös