Kummeli palaa juurilleen elokuvassa

0
Heikit Silvennoinen, Vihinen ja Hela sekä Markku Toikka ja Timo Kahilainen ovat puolustuskannalla.

Viidennen Kummeli-elokuvan ensimmäiset otokset on saatu purkkiin Ponsassa. Uutuutta kuvataan kesän aikana ympäri Pirkanmaata, muun muassa Teiskossa, Ruovedellä ja Aulangolla.

– Kuvaukset ovat lähteneet käyntiin aivan loistavasti. Kelit ovat suosineet, ja ryhmä on hivoutunut yhteen vauhdilla, myrskyisiä kuvauspäiviä pelännyt Timo Kahilainen kertoo.
– Valtava ennakkotyö on takana. Tämä on hyvä vaihe: alkaa oikea työ ja tietää että elokuva todella valmistuu, Heikki Silvennoinen tunnelmoi.
Kuvauspäivät ovat venyneet välillä kymmentuntisiksi. Työ on sujunut hyvin, aikataulussa on pysytty ja huumori on kukkinut.
– Pitkiä päiviä on ollut, mutta kyllä me olemme nauraneetkin koko ajan, Kahilainen toteaa.
– Onhan se haastavaa tulla aamulla kello 6.30 maskiin ja pysyä pirteänä sekä positiivisena koko päivä. Mutta kun ilmapiiri on hyvä, ihmiset ystävällisiä ja kaikki hoitavat hyvin työnsä, niin olo kevenee, Silvennoinen kertoo elokuvanteon arjesta.
Koska kolme kummelia asuu Kangasalla, oli luontevaa aloittaa kuvaukset täältä.
– Meidän on helppo liikkua kuvauspaikalle. Kangasalla on rauhallista kuvata, kun turha melu ja häly ei häiritse, Silvennoinen sanoo.

Hulvattomia hahmoja

Uuden elokuvan käsikirjoitus syntyi viime talven aikana Timo Kahilaisen, Heikki Silvennoisen ja Heikki Vihisen yhteistyönä. Projektia ovat tukeneet Suomen elokuvasäätiö ja TV2.
– Palaamme rohkeasti juurillemme. Luvassa on vanhaa meininkiä ja perityypillisiä Kummeli-hahmoja. Toki päivitettynä vuodelle 2012, Kahilainen kertoo.
– Aiemmissa elokuvissa roolihenkilöt ovat olleet likipitäen normaaleja ihmisiä. Nyt voidaan puhua hahmoista jotka ovat aikamoisia karaktöörejä, Silvennoinen hymähtää.
Elokuva koostuu neljästä tarinasta, jotka nivoutuvat lopulta yhteen.

Nimekkäitä tekijöitä

Useasta tarinasta johtuen näyttelijäkaarti on varsin runsas ja nimekäs.
– Mukana on tosi hyviä näyttelijöitä. Siis meidän lisäksemme, naurahtaa Kahilainen.
Kummelien lisäksi elokuvasta voi bongata ainakin Jussi Vatasen, Ville Myllyrinteen, Heli Sutelan, Seela Sellan, Markku Toikan, Heikki Kinnusen, Jukka Rasilan ja Tom Pöystin.
Kummelien mukaan vierailijoita ei ole tarvinnut matkaan maanitella, sillä moni näyttelijä on lähtenyt innolla mukaan.
– Kai komedian tekeminen kiinnostaa. Olemme lähes poikkeuksetta saaneet mukaan kaikki haluamamme näyttelijät, Silvennoinen sanoo.
Uuden kummelielokuvan ohjaaja Aleksi Mäkelä on ohjannut lukuisia menestyselokuvia ja tv-sarjoja.
Hän on Kummeli-ryhmän tuttu jo vuosien takaa. Yhteistyötä on suunniteltu pitkään.
– Olemme haaveilleet yhteisestä elokuvasta jo 15 vuotta, mutta aikataulut eivät ole menneet yksiin. Nyt vihdoin löytyi yhteinen hetki, Kahilainen iloitsee.
– Olen pitänyt kovasti Aleksin tyylistä. Näkee, että hän on tehnyt monta pitkää elokuvaa. Huumorintajukin on yhtä vinksahtanutta kuin meillä, Silvennoinen kiittelee.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.