Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Kylätaidetoimikunta palkitsi Vehkajärven olohuoneen vuoden kulttuuritekona

Vuoden kulttuuritekona luovutettiin Vehkajärvi Aplodit Sinikka Toivoselle ja Liisa Alangolle heidän ideoimansa ja vetämänsä Vehkajärven olohuonetoiminnan ansiosta

Uutiset - 20.1.2019 kello 8.23
Eino Vehkajärvi
Kylätaidetoimikunta palkitsi Vehkajärven olohuoneen vuoden kulttuuritekona
Vehkajärvi Aplodien saajat Liisa Alanko ja Sinikka Toivonen kylätaidekeramiikan ja Aplodien kera. Kuva: Jorma Mattila

Vehkajärven kylätaidetoimikunta jakaa vuosittain Aplodin kulttuuriteosta, joka parantaa omalla tavallaan alueen elämisen latua, kannustaa aktiiviseen kulttuuritoimintaan tai parantaa alueen tunnettavuutta.

Aplodi koostuu kunniakirjasta ja kylätaiteilijoiden taide-esineistä. Tänä vuonna palkitut saivat Pirkko Mattilan keramiikkaa.
Vehkajärven olohuone on Marttojen pyörittämää toimintaa, jossa kyläläiset kootaan yhteen kerran kuussa vaihtamaan kuulumisia, oppimaan uusia taitoja tai virittämään vanhaa osaamista uudelle tasolle.

Kylän olohuone on matalan kynnyksen tila, jonne on helppo tulla tapaamaan muita. Yhteisö koostuu eri ikäisistä ihmisistä, joille maistuu kahvi.
Pullakahvien saattelemana voidaan muistista kaivella kylän yhteistä kokemusmaailmaa ja legendaaristen toimijoiden edesottamuksia.

Olohuonetapaamisista onkin kehkeytynyt odotettu tapahtuma, jossa yhteisö herää horroksesta. Tapahtumaa voi kutsua myös vehkajärkisten Oodiksi. Erona erääseen toiseen Oodiin on se, että Vehkajärvellä olohuonetoiminta alkoi tarpeesta toimia, eikä tarpeesta rakentaa arkkitehtuurille sisältö.

Toiminta omalla kylällä on terveintä ekologiaa. Silloin ei synny tarvetta juosta ympäri maailmaa muiden järjestämissä ja markkinoimissa massatapahtumissa. Kun kylä järjestää toimintaa, tiedetään itsekkäästi, kuka siitä hyötyy. 
Vehkajärven olohuone on toiminut yli vuoden. Konsepti on niin hyvä, että se jatkunee pitkään.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös