Koti Uutiset Kylätalojen vuokraehdoista neuvotellaan jälleen

  Kylätalojen vuokraehdoista neuvotellaan jälleen

  0

  Kunta ja kyläpäättäjät neuvottelevat maanantaina kylätalojen vuokraehdoista.

  Lähtökohdat neuvonpidolle ovat Majaalahden kyläyhdistyksen puheenjohtajan Juri Lehtisen mukaan myönteiset, sillä talojen vuokrapyynnöt ovat laskeneet aiemmasta.

  – Ei vielä aivan toivomallemme tasolle, mutta kertoo siitä, että virkamiespuoli on näkemyksissään lähentynyt meitä, yhdistysten puhemiehenä toimiva Lehtinen kertoo.

  Hän on tyytyväinen myös siihen, että kylien ja kunnan välinen keskusteluyhteys on saatu kylätaloväännön ansiosta kuntoon.

  – Kyläyhdistykset ovat päässeet puhumaan suoraan virkamiehille ja päättäjille. Tämä on hyvä asia.

  Isot korjaukset liikaa

  Kylätalojen vuokria on tarjouksessa tarkistettu realistiseen suuntaan eli keskimäärin 500 euroon vuodessa, mutta kiinteistöjen hoitovelvoitteita kunta ei halua ottaa niskoilleen.

  Tarjouksen lähtökohta on edelleen se, että kyläyhdistykset sitoutuvat myös huolehtimaan kylätalojensa korjaus- ja kunnostustöistä.

  Yhdistysten talous kestää Lehtisen mukaan kylätalojen ylläpidosta koituvat kustannukset ja taloissa pyöritettävästä toiminnasta kertyvät menot.

  Kiinteistökulut kuitenkin arveluttavat häntä ja muita kyläpäälliköitä, vaikka talkoohenki onkin voimissaan jokaisessa yhdistyksessä.

  – Tavoitteemme on, että peruskorjaukset ja muut suuremmat remontit siirtyisivät kunnan hoidettaviksi.

  Näkemystään kyläyhdistykset perustelevat toimintansa merkityksellisyydellä.

  – Ylläpidämme syrjäkylien harrastusmahdollisuuksia ja pidämme talot kunnossa. Tämä onnistuu, jos kustannukset jäävät kohtuullisiksi.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän