Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Lahdentie on ala-arvoinen

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 22.3.2017 kello 7.59

Lahdentien eli valtatien 12 kunto on herättänyt kritiikkiä kuntalaisten keskuudessa. Monien tienkäyttäjien mielestä tie on ala-arvoisessa kunnossa.

Tietä korjattiin toissa kesänä niin kutsutulla urapaikkaus­menetelmällä. Lopputulos ei ollut tienkäyttäjien mielestä onnistunut.

Tienkäytöstä syntyneet ajourat täytettiin, mutta paikkauksien reunat jäivät tuntuvasti koholle.

Tiellä ajetaan paikoin jopa sadan kilometrin tuntivauhtia. Silloin renkaiden muljahtelu paikkakohdan päältä pois ja takaisin tuntuu ikävältä, jopa pelottavalta.

Valtatie 12 on melko vilkkaasti liikennöity tie. Liikenneviraston kartan mukaan Kangasalan ohi pyyhältää päivittäin noin 14 000 ajoneuvoa.

Tie on elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskuksen hoidossa. Ajourien paikkausoperaatiossa ely oli työn tilaaja ja valvoja, kilpailutuksen kautta valikoitunut urakoitsija teki varsinaisen työn.

Ely-keskuksesta kerrotaan, että Lahdentien ongelmat ovat tiedossa. Tien kuntoa on katselmoitu ja sinne on asetettu hiljattain jopa varoitusmerkkejä niihin kohtiin, joissa urapaikkaus on huonossa kunnossa.

Minkälainen Lahdentie on tulevaisuudessa välillä Alasjärvi–Huutijärvi? Tätä pohditaan parhaillaan. Vaihtoehdot ovat, että tie säilyy nykyisellään tai siitä tehdään nelikaistainen.

Uudet tiesuunnitelmat ovat vasta yleissuunnitelmatasolla. Siitä on pitkä matka varsinaiseen tiesuunnitelmaan ja lopulliseen toteutukseen.

Nykyisiä uria ehditään paikata tässä välissä vielä moneen kertaan. Toivoa sopii, että rahaa ainakin välttämättömiin korjaustöihin löytyy jo ensi kesäksi.

Tuollaisilla liikennemäärillä tiessä olevat vauriot muodostavat jo vaaratekijän autoilijoille.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

22.3.2017 kello 20.42
Mr.ABrilIlmoita
Mitä ihmettä ? Pääkirjoituksessa kerrotaan,että Lahdentie välillä Alasjärvi-Huutijärvi on vasta yleissuunnitelmatasolla. Samasta lehdestä luen,että tietyöt alkavat melko välittömästi Alasjärven eritasoliittymän ja Linnainmaan liittymän välillä.Jälkimmäinen on osuus edellistä pätkää.Aamulehdessä ti 21.3 kerrotaan, että Ojala-Lamminrahkan eritasoliittymän rakennus alkaa ensi vuonna. Tässä on siis tiedossa kaksi toteutettavaa projektia samaisella tieosuudella, joka on vasta yleissuunnitelmatasolla.
Olen seurannut ELY keskuksen blogia viime syksystä,että tietäisi missä mennään.Siellä ei ole mitään tietoa. Mistä näitä liittymiä ja parannusprojekteja tulee ? Parannetaanko Lahdentie joskus Huutijärvelle asti ?
~
Takaisin ylös