Koti Uutiset Lamminrahka ja Ojala saavat neljä miljoonaa euroa valtiolta

  Lamminrahka ja Ojala saavat neljä miljoonaa euroa valtiolta

  0

  Valtion asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA on myöntänyt Ojalan ja Lamminrahkan kaupunginosien rakentamiseen yhteensä neljän miljoonan euron avustuksen vuosille 2019–2022.

   Tuona aikana rakennetaan kaupunginosien yhteiset isot infrahankkeet eli Lamminrahkan eritasoliittymä Lahdentien varteen sekä Ojalan ja Lamminrahkan yhdistävä Mossin puistokatu. Eritasoliittymän rakentaminen on jo käynnissä, ja Mossin puistokadun rakentaminen alkaa vuoden päästä.

  ARA:n infra-avustuksen tarkoituksena on nopeuttaa uusien asuntojen rakentamista kasvukeskuksiin.

  Tätä avustusta myönnetään vain kunnille, jotka ovat solmineet valtion kanssa maankäytön, asumisen ja liikenteen sopimuksen (MAL-sopimus). Tampereen kaupunkiseutu on sopinut seututoimiston johdolla MAL-sopimuksen valtion kanssa jo kolmelle sopimuskaudelle eli vuodesta 2011.

  Neljäs sopimus on paraikaa tekeillä. MAL-sopimuksessa valtio ja kaupunkiseudut sopivat yhdessä, miten seudun maankäyttöä, asumista ja liikennettä kehitetään.

   – Ojalan ja Lamminrahkan saama avustus näyttää, miten sopimus toimii: valtio palkitsee yhteisesti sovittujen tavoitteiden eteen toimimisen, toteavat Tampereen kaupunkiympäristön palvelualueen johtaja Mikko Nurminen ja Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen.

  Suurempi osa saadusta avustuksesta eli 2,5 miljoonaa euroa kohdentuu Kangasalan Lamminrahkalle, joka rakennetaan kaupunkimaisemmin ja jonne tulee koti noin 8 000 asukkaalle.

   Ojalasta rakentuu omakotitalovaltaisempi, 4 500 asukkaan alue, ja sen avustusosuus on 1,5 miljoonaa euroa

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän