Lasten kädenjäljet värittävät kirjastoa

0

Näpsä-käsityökoulun ja kuvataidekoulu Siluetin yhteisnäyttely esittelee pääasiassa 5–13-vuotiaiden oppilaiden töitä.

Lasten ja nuorten hyväntuulinen värimaailma levittäytyy taidetila Terrasta myös lastenosastolle, jossa esillä on muun muassa siluettilaisten Toiveiden Kangasala -teos.

– Kuka vaan voi osallistua teoksen täydentämiseen kirjoittamalla tarralapulle, mitä toivoisi Kangasalle tulevan, Siluetissa opettava Valpuri Tauriainen sanoo.

Lasivitriinissä näyttelytilan ulkopuolella on kuvataidekoululaisten yhdessä työstämä grafiikan kollaasi, jonka teemat ovat avaruus, ilma, maa ja vesi.

– Avaruustyöt ovat musteelle raaputettuja, kun taas muissa töissä kuvapohja on kaiverrettu linolevyille, opettaja Irene Karanka selvittää.

Kuvataidekoululaisten lukuvuoden aikaansaannoksiin kuuluvat myös Vapriikin Terrakotta-näyttelyn innoittamat punasavityöt, Tulikettu-työpajan liikettä tutkailevat valokuvasarjat, akryylimaalaukset sekä monotypiatekniikalla toteutetut puut, joista on koottu kollaasi Terran pitkälle seinustalle.

Teemana vesi

Käsityökoululaisten teokset liittyvät elämään vedessä tai sen äärellä. Terran seiniä ja lattioita koristavat verkot, erilaiset kalat, ihanat sadeputkisoittimet sekä värikkäät rantatuolit.

– Nuorimmaiset tekivät vesihiiden linnat asukkaineen, käsityökoulu Näpsän ohjaaja Taina Keskinen esittelee.

Keraamiset vesihiidet tuovat mieleen japanilaiset animaatiosarjat. Linnat on toteutettu paperimassaa ja katiskaverkkoa käyttäen. Kivikalat ovat saaneet muotonsa metallilangan avulla.

– Tekniikkaa kutsutaan slovakialaiseksi metallilankapunonnaksi, Keskinen kertoo.

Näpsäläisten kätevissä käsissä on syntynyt myös huovutustöitä, rakukeramiikkaisia majakoita sekä tuftattuja tyynyjä. Näyttelyä varten oppilaat tekivät myös ryhmätöitä.

– Oli ilo seurata miten lapset innostuivat toistensa tekemisestä ihan eri tavalla kun työ oli yhteinen, Keskinen toteaa.

Käsillä taitoa, iloa, muotoa 2014 -näyttely Terrassa 25.4. asti.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.