Liikkujan viikko alkaa tänään – Kangasalla polkaistaan viikon päätteeksi käyntiin ensimmäinen Kulttuuripyöräilyreitti

0
Monet tututkin paikat saavat uutta syvyyttä reittisovelluksen kautta. Hankekoordinaattori Eeva Osan mukaan reitin voi pyöräillä tai kävellä myös pienempinä pätkinä.

Sovellus kännykkään, luurit korville ja matkaan! Kangasalan ensimmäinen Kulttuuripyöräilyreitti polkaistaan käyntiin Liikkujan viikon päätteeksi sunnuntaina 22. syyskuuta.

Kangasala-talolla opastetaan matkaan kello 13–14, ja sovellus neuvoo kulttuurihistoriallisesta kohteesta ja matkailupaikasta toiseen reitillä Tiihala–Mobilia–Kuohunharju–keskusta. Kohteita on 16 kappaletta, ja lenkin pituus on noin 17 kilometriä. Pyöräillessään polkija saa tietoa muun muassa Tiihalan puutarhoista ja talleista, Mobiliasta, Sarsan alueesta, Ukkijärvestä ja Lepokodista.

Reitin toteutuksesta vastaa Kangasalan matkailurenkaan Suunnista Kangasalle -hanke. Hankekoordinaattori Eeva Osan mukaan Citynomadi-aplikaatiolla älypuhelimeen saa niin tekstiä, kuvia kuin ääntäkin. Paikannin käynnistää oikean ohjelman, kun pyöräilijä tai kävelijä lähestyy kohdetta.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Reitillä on 16 kohdetta, ja lenkin pituus on noin 17 kilometriä.

– Kulttuuriosuuskunta Terän Mika Eerola ja Kyösti Kallio ovat käsikirjoittaneet tiedot tarinalliseen muotoon. Näyttelijät ja luotu äänimaisema herättävät vahvoja mielikuvia, Osa tietää.

Reitti on kehitetty Kangasala-talon aloittamaan Kangasala tutuksi -hankkeen pohjalta.Osan mukaan kulttuuripyöräilyreitti kannustaa tutustumaan paikkakunnan kulttuurihistoriaan uudella tavalla. Sovelluksen etuna on paitsi monipuolisuus, myös vaivattomuus verrattuna esimerkiksi ilkivallalle ja säälle alttiisiin perinteisiin opastuskyltteihin.

Reitin lanseeraus on osa Liikkujan viikkoa, joka taas on osa Euroopan liikkujan viikkoa. Kangasalla teemana on kävellen lähiluontoon. Viikon päästä torstaina ja perjantaina kello 18 järjestetään tutustumisretki Kirkkoharjun ja Kuohunharjun luontoon. Retken lähtö on Antintien päästä Kuohunlahden rannalta.

Kaupungin keskustaa, päiväkotien ja koulujen piha-alueita somistetaan liitumaalauksilla viikon aikana. Ensi viikon perjantaina Kangasala-talolla ja kaupungintalon edustalla järjestetään katumaalaustempaus kello 10–12 ja 14–16. Suunnista Kangas­alle -hanke tarjoaa liidut.

Mikä?

Liikkujan viikko Kangasalla

Järjestetään 16.–22.9.
Teemana kävellen lähiluontoon.
Teemana lihasvoimin liikkeelle ja kukkivat kadut.
Vinkkejä lähiluonnosta Liiku ja leiki -sivustolta kangasala.fi
Taustalla Euroopan liikkujan viikko, jossa kannustetaan ihmisiä pohtimaan liikkumisvalintoja ja niiden vaikutuksia ympäristöön ja yhteis-kuntaan.
Mukana yli 2000 kuntaa ja kaupunkia ympäri Eurooppaa.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.