Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Loukkaantumisista kärsivä LP Kangasala hävisi tuoreelle Suomen Cupin mestarille

LP Kangasala – LP Viesti 0–3 (12–25, 19–25, 17–25)

Uutiset - 1.2.2017 kello 22.10
Anni Keski-Heikkilä
Loukkaantumisista kärsivä LP Kangasala hävisi tuoreelle Suomen Cupin mestarille
LP:n tuore ukrainalaisvahvistus Yevgeniya Nyukhalova loukkasi ilmeisesti nilkkansa toisen erän eräpallon aikana. Hän oli Daniela Öhmanin kanssa torjumassa LP Viestin Nadezhda Gokhsteinin hyökkäystä, ja jalka vääntyi alastulon yhteydessä. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

Keskiviikkoillan ottelussa Pitkäjärven koululla toisensa kohtasivat viikonlopun Suomen Cupissa välieriin jäänyt LP Kangasala ja voiton vienyt LP Viesti. Kotijoukkue on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista, ja esimerkiksi Suomen Cupissa loukkaantunut Hanna Salomäki oli poissa pelistä. Kierre jatkui myös Viestiä vastaan, ja nyt loukkaantumisvuorossa oli tuore vahvistus Yevgeniya Nyukhalova. Viikonloppuna hyviä otteita liigan kärkijoukkuetta HPK:ta vastaan esittänyt LP Kangasala ei kuitenkaan pärjännyt tällä kertaa liigan kakkosena majailevalle LP Viestille. Ottelu päättyi selvin lukemin 0–3.

Ensimmäinen erä oli täysin Viestin vientiä. Toinen ja kolmas erä noudattelivat samaa kaavaa. LP Viesti repi erien aluissa lähes kymmenen pisteen johtoaseman, jota Kangasala ei missään vaiheessa päässyt enää ottamaan kiinni. Toisessa erässä kotijoukkue nousi Jovana Gogicin syöttövuorolla jo kahden pisteen päähän tilanteeseen 15–17, mutta Viesti meni menojaan Kangasalan helppojen vastaanottovirheiden jälkeen. Kolmannessa erässä Viesti meni jo alussa johtoon 3–13, mikä oli loukkaantumisista heikentyneelle Kangasalle liikaa.

 Kotijoukkueelle muutamia näyttäviä pisteitä teki Yevgeniya Nyukhalova, jonka peli päättyi kuitenkin traagisesti erän viimeisessä hyökkäyksessä. Ukrainalainen loukkasi jalkansa ilmeisesti hyökkäyksen alastulossa. Nyukhalovan tilalla kolmannen erän pelasi hyvin ottein Jenni Mäkinen. Jo aiemmassa ottelussa loukkaantuneen Hanna Salomäen tilalla pelaamassa aloitti Hanna Rahko, jonka tilalle vaihdettiin kuitenkin Outi Munnukka. Munnukka siirtyi passariksi, ja Jovana Gogicin rooli muuttui passarista hänelle epätavalliseen rooliin yleispelaajaksi. Muutokset olivat sujuvia, mutta vahva LP Viesti osasi käyttää epätavallista kokoonpanoa hyväkseen. LP Kangasalan keskitorjuja Daniela Öhman oli pettynyt tulokseen.

– Tuossa tilanteessa kaikkien pitäisi pystyä auttamaan toisiaan ja ottamaan vastuuta, Öhman sanoi.

Joukkueen kapteeni Outi Munnukka oli samoilla linjoilla.

– En tiedä, mikä paniikki meillä oli ja miksi.

Seuraavan kerran LP Kangasala pelaa tulevana viikonloppuna vieraspeleissä Pölkky Kuusamoa ja pihtiputaalaista LiigaPlokia vastaan.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös