LP Kangasala osoitti kuntonsa Vampulaa vastaan

0
Täydellinen torjunta mallia Dayana Segovia - Roosa Laakkonen. Binetou Sow'n isku putoaa Vampulan omalle kenttäpuoliskolle. (Kuva: Jouni Valkeeniemi)

LP Kangasala – LP Vampula 3–0 (25–20, 25–20, 25–23)

Sunnuntaipäivänä pelatun ottelun lähtöasetelmat olivat jännittävän tasaiset. Muutamat viime viikot vaikeuksien kanssa kamppaillut LP Kangasala osoitti jo elpymisen merkkejä aiemmin samalla viikolla pelatuissa otteluissa Kuortanetta vastaan. Kangasala voitti niin koti- kuin vierasottelunsa ja sai näin pikkuhiljaa kuviotaan kasaan loukkaantumisten jälkeen. Ennen sunnuntain ottelua LP Vampula kuitenkin majaili sarjataulukossa kangasalalaisia korkeammalla.

Pelissä Kangasala näytti kuitenkin saaneensa varmuutta pelaamiseensa jälleen ja voitti ottelun puhtain lukemin 3–0. Kotijoukkueen päävalmentajan Virginie De Carnen mielestä joukkue teki hyvää työtä.

– Pelaamisemme tasapainottuu koko ajan kevään edetessä, De Carne sanoi.

Ottelu pelattiin tällä kertaa Pyynikin palloiluhallilla. Ottelun erät noudattelivat loppunumeroissa hyvin samanlaista kaavaa. Jokaisessa erässä taisto oli tiukkaa, mutta viimeisillä ratkaisupisteillä Kangasala näytti vahvuutensa, eikä Vampulasta ollut enää vastusta.

Kolmas erä oli jännittävin, sillä viime hetkille saakka vierasjoukkue jaksoi pysyä mukana kamppailussa. Erän viimeisiä pisteitä jaettiin vuorotellen ja molemmat valmentajat tekivät innokkaasti pelaajavaihtoja. Lopulta Kangasala vei erän ja koko ottelun, kun vieraiden Binetou Sow löi pallon verkkoon ja ratkaisi pelin. LP Vampulan päävalmentaja Arttu Keränen odotti peliltä enemmän. Hän löysi paljon virheitä oman joukkueensa pelaamisesta, mutta myönsi kotijoukkueen olleen tehokas erityisesti vastaanotossa.

– Tämä oli Kangasalle ansaittu voitto, Keränen sanoi.

Kangasalan hyökkäyspää onnistui myös pelissään. Parhaita pistetehtailijoita olivat Dayana Segovia (14/+5) ja Yevgeniya Nuykhalova (13/+7). Erityisesti joukkueensa parhaana palkitun Nuykhalovan hyökkäykset aiheuttivat päänvaivaa vierasjoukkueelle. Myös valmentaja De Carne kehui hyökkääjiä.

– Nuykhalova kasvaa pelaajana koko ajan, De Carne sanoi joukkueen alle kuukauden takaisesta pelaajahankinnasta.

Voitokas viikko oli Kangasalle tärkeä sekä henkisesti että pistetaulukon kannalta. Kolmesta ottelusta otetut yhteensä yhdeksän pistettä nostivat joukkueen sarjataulukon viidennelle sijalle. LP Kangasala on kerännyt 22 ottelussaan nyt yhteensä 30 pistettä. Sarjajohtaja, 62 pisteen HPK on ehtinyt jo ottaa kaulaa muihin. LP Kangasala jatkaa kevätkauden kehittymistään ja uusien asioiden opettelua.

– Sain tästä pelistä ajatuksia harjoituksiin ensi viikolle, sanoi Virginie De Carne.

De Carnen suojateilla on viikko aikaa harjoitella, kunnes lauantaina 25. helmikuuta se pelaa Pieksämäki Volleyta vastaan. Sunnuntaina 26. helmikuuta kotipelissä vastaan asettuu LiigaPloki.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.