Koti Pääkirjoitus Maisemaan mahtuisi muitakin

  Maisemaan mahtuisi muitakin

  0

  Kangasalla riittää vettä ja kauniita maisemia. Toistaiseksi niistä on tyydytty nauttimaan omalla joukolla, vieraita ei ole niitä järin innokkaasti houkuteltu katsomaan.

  Siinä missä moni luontaiselta ilmeeltään Kangasalaa tylympi kunta porskuttaa jo matkailupitäjänä, meillä tyydytään yhä lomamökkitarjontaan ja hajapalveluihin.

  Onhan meillä toki automuseoita, restaurantaa, kesäteatteria, käsityötaidetta ja koko joukko tapahtumiakin, mutta mitään yhteistyötä niiden välillä ei ole.

  Kaikki menevät omillaan ja toivovat, etteivät muut iske tapahtumiaan samalle päivälle.

  Toisinkin voisi tehdä. Koota voimat yhteen, rytmittää tapahtumat toinen toistaan tukeviksi ja kehittää yhdessä uutta.

  Yhteisellä satsauksella se äänikin saataisiin kantamaan niin, että Kangasala tunnettaisiin Hankoa ja Ivaloa myöten. Ja tiedettäisiin myös, mitä Kangasalla puuhataan ja miksi sinne kannattaa lähteä.

  Suuren naapurin varjoon ei pidä jättäytyä. Tampere tulee ottaa mahdollisuutena. Nähdä se yhtenä markkinointikohteena ja toisaalta kaverina, jota voisi nykyistä tehokkaammin hyödyntää matkailuyritystemme äänitorvena.

  Yhteistyötä ei pidä pelätä, vaan siihen tulee tarttua – omat toiveet ja tavoitteet tietysti kirkkaana mielessä pitäen.

  Erinäisiä vuosia sitten Kaivannosta pääsi vesibussilla Valkeakoskelle. Kaunis reitti, kelpo laiva ja upeat maisemat. Elämys parhaasta päästä, mutta yhtä vain puuttui – matkustajia.

  Nyt tämäkin reitti voisi jo vetää, jos laiva ajaisi vireän Mobilian laituriin ja Valkeakosken lisäksi myös Tampereelta.

  Entä melontasafarit, pienimuotoiset vaellukset ja muu hyvin organisoitu luontomatkailu? Kangasalan puitteita parempia tämän tyyppisille palveluille ei voi eteläisessä Suomessa olla, ei liioin näin vaivattomien yhteyksien äärellä.

  Vaikka meille on toisin tolkutettu, kaikki elämykset eivät kasva Lapissa, eivätkä kaikki matkailijat sinne halua. Heille riittävät lähikokemukset, kunhan vain tarjonta toimii ja laatu riittää.

  Kangasalan nostaminen matkailukartan keskiöön myös kärkikohteitaan laajemmin vaatii aikaa, rahaa, rohkeutta ja tuota yhteistä tahtoa.

  Työ voi kuitenkin kannattaa, sillä toinen vaihtoehto on tyytyä nykyiseen menoon. Satunnaisiin kävijöihin ja satunnaisiin tuloihin.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän