Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Markkinat edelleen paikallinen tapahtuma

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 20.5.2016 kello 8.00

Yrittäjäyhdistyksen kevätmarkkinoiden julisteessa kerrotaan, että puolet markkinamyyjistä on Kangasalta.

Se on hyvä saavutus. Monien muiden paikkakuntien markkinat ovat jo kauan sitten muuttuneet ulkopaikkakuntalaisten rihkamakauppiaiden areenaksi tai kuolleet kokonaan pois.

Kangasalan markkinoilla on mahdollista tavata oman kylän yrittäjiä. Unohtaa ei sovi myöskään kivijalkakauppiaita markkinatorin ympäris­tössä. Markkinat on hyvä hetki piipahtaa heidänkin liikkeissään.

Hiljattain ilmestyneessä Markkinasanomissa kerrataan Kangasalan markkinoiden historiaa. Tapahtuma syntyi 25 vuotta sitten keskelle syvintä lama-aikaa.

Kaksi paikallista yrittäjää, Kari Hildén ja Rauno Heikkilä, päätti järjestää kylälle säpinää. Siitä syntyi tapahtuma, joka elää vielä neljännesvuosisadan jälkeenkin.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!

Aivan kuten 1990-luvullakin, myös nyt eletään taloudellisessa taantumassa. Lama on kuitenkin hyvin erilainen kuin tuolloin 25 vuotta sitten. Silloin yrityksiä kaatui jatkuvasti ja äkkinäisesti.

Nyt alamäki on ollut enemmän hitaasti tappavaa. Se on toisaalta raskaampaa, koska merkit nousukaudesta ovat vieläkin hyvin heikkoja.

Markkinat järjestetään tänään perjantaina ja huomenna lauantaina. Noin 120 markkinamyyjää pystyttää kojunsa torille.

Ilahduttavasti markkinoiden ympärille on syntynyt myös erilaisia oheistapahtumia. Tapahtumat tukevat toinen toistaan eivät suinkaan kilpaile keskenään.

Markkinoiden, kuten lukemattomien muidenkin tässä kylässä järjestettävien tapahtumien, taustalla hyörii iso määrä vapaaehtoisia talkoolaisia.

Ilman heidän työpanostaan nämä tapahtumat eivät syntyisi. Mikä sitten ajaa heitä uhraamaan kokonaisen kevätviikonlopun omaa aikaansa tällaiseen tarkoitukseen?

Yksi asia on varmasti se hyvänolontunne, joka seuraa aina onnistuneesti järjestetystä tapahtumasta. Kun saa olla osana porukkaa ja puhaltaa yhteen hiileen.

Myös kunnan imagolle ja matkailulle näiden talkoolaisten työpanos on merkittävä, jopa korvaamaton.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös