Menestystä Pirkanmaan kirjoituskilpailussa

0
Tuija Halttunen ja Helena Murtonen-Leppä vastaanottivat palkintonsa torstaina. Proosasarjassa oli 133 osallistujaa, ja pääpalkinnon lisäksi kunniamainintoja jaettiin neljä. Kuva: Eva Kallioranta.

Kangasalalaiset Tuija Halttunen ja Helena Murtonen-Leppä saivat kunniamaininnan Pirkanmaan kirjoituskilpailun proosasarjassa.

Voittajien ja kunniamainittujen kilpailutyöt julkaistaan antologiassa ja Tampereen pääkirjaston kotisivuilla.  Proosasarjaan saapui tänä vuonna 133 ja lyriikkasarjaan 106  kilpailutyötä. Palkintolautakuntaan kuuluivat kirjailija Tiina Lehikoinen, kirjailija, tutkija Markku Soikkeli, kirjailija, toimittaja Anneli Kanto ja toimittaja Matti Kuusela.

Halttunen osallistui kilpailuun novellillaan Kovaksi keitetyt, jota Anneli Kanto luonnehtii näin: Keskiössä ovat kanat, mutta kananelämän kautta kyse on paljon suuremmista asioista. Novellissa on viehättävää, ironista huumoria.

Helena Murtonen-Lepän Elämää juoksupyörässä – tarinaa Kanto kiittää seuraavasti: Novellissa kuolema keikauttaa jäljellejääneiden elämän vinoon. Surussa tarraudutaan siihen, mitä on jäänyt, keihäänheittäjiin.

Kirjoituskilpailun tarkoituksena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Tuomaristo luonnehtii tämän vuoden proosasarjan kärkeä korkeatasoiseksi.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.