Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Menestystä Pirkanmaan kirjoituskilpailussa

Kangasalalaiset Tuija Halttunen ja Helena Murtonen-Leppä saivat kunniamaininnan Pirkanmaan kirjoituskilpailun proosasarjassa.

Uutiset - 12.5.2017 kello 8.32
Kangasalan Sanomat
Menestystä Pirkanmaan kirjoituskilpailussa
Tuija Halttunen ja Helena Murtonen-Leppä vastaanottivat palkintonsa torstaina. Proosasarjassa oli 133 osallistujaa, ja pääpalkinnon lisäksi kunniamainintoja jaettiin neljä. Kuva: Eva Kallioranta.

Voittajien ja kunniamainittujen kilpailutyöt julkaistaan antologiassa ja Tampereen pääkirjaston kotisivuilla.  Proosasarjaan saapui tänä vuonna 133 ja lyriikkasarjaan 106  kilpailutyötä. Palkintolautakuntaan kuuluivat kirjailija Tiina Lehikoinen, kirjailija, tutkija Markku Soikkeli, kirjailija, toimittaja Anneli Kanto ja toimittaja Matti Kuusela.

Halttunen osallistui kilpailuun novellillaan Kovaksi keitetyt, jota Anneli Kanto luonnehtii näin: Keskiössä ovat kanat, mutta kananelämän kautta kyse on paljon suuremmista asioista. Novellissa on viehättävää, ironista huumoria.

Helena Murtonen-Lepän Elämää juoksupyörässä - tarinaa Kanto kiittää seuraavasti: Novellissa kuolema keikauttaa jäljellejääneiden elämän vinoon. Surussa tarraudutaan siihen, mitä on jäänyt, keihäänheittäjiin.

Kirjoituskilpailun tarkoituksena on tukea uusia lahjakkaita kirjoittajia ja tarjota heille mahdollisuus saada tekstejään julkisuuteen. Tuomaristo luonnehtii tämän vuoden proosasarjan kärkeä korkeatasoiseksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös