Mielipide: Lapsiperheitä autettava ajoissa – vaikeasti oireilevien lasten määrä on lisääntynyt Kangasalla

0

Haluamme ilmaista mielipiteemme koulunkäyntiohjaajien määrästä sekä lapsiperheiden hyvinvoinnista ja perheneuvolan tilanteesta.

Yhdistyksemme on jo aiemmin esittänyt, että koulunkäyntiohjaajien ja -avustajien määrä nostettaisiin kaupungin talouteen vuonna 2015 tehtyjä kiristyksiä edeltäneelle tasolle. Erityistä tukea vaativien oppilaiden integrointi muiden oppilaiden kanssa samaan luokkaan on toimiva ratkaisu, jos koulunkäyntiohjaajia ja -avustajia on tarpeeksi.

Opettajille pitää taata mahdollisuus tehdä opetustyötä opetussuunnitelman mukaan ilman, että erityistä tukea vaativat oppilaat vievät heidän työpäivästään suuren osan estäen samalla muilta oppilailta mahdollisuuden täysipainoiseen opiskeluun.

Hoitoon ei pääse silloin, kun hoidolle on tarvetta.

Suuri osa kangasalalaisista lapsista ja nuorista voi hyvin. Mielestämme huoli lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnista on kuitenkin asia, johon Kangasalan kaupungin pitäisi satsata enemmän resursseja.

Vaikeasti oireilevien lasten määrä on lisääntynyt Kangasalla. Perheneuvolan asiakasmäärät ovat kasvaneet ja jonot ovat pitkät. Kangasalan visio oikea-aikaisesta, ennaltaehkäisevästä ja varhaisesta tukemisesta on ajatuksena kaunis, mutta käytännössä se ei tällä hetkellä toteudu. Hoitoon ei pääse silloin, kun hoidolle on tarvetta.

Toivomme, että Kangasalan päättäjät pyrkisivät aktiivisesti saamaan lisää resursseja perheneuvolan toimintaan.

Pitkällä aikavälillä on edullisempaa hoitaa lapsen/nuoren ja hänen perheensä asiat kuntoon mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja laajasti eri organisaatioiden yhteistyöllä perhettä tukien.
Kangasalan Vanhemmat ry

Aiheeseen liittyvää:

Kaupunki selvittää mahdollisuutta ostaa lastenpsykiatrian palveluita, koska uutta psykiatria ei ole saatu palkattua

Kangasalalaisäidit ovat taistelleet kymmenen vuotta perheneuvolan kanssa – Tampereen seudun autismiyhdistyksen mukaan Kangasalan perheneuvolan tilanne on seudun huonoin

Sairauspoissaolot ja perheneuvolan jonot keskusteluttivat valtuustoa: ”Tilanne on muuttunut katastrofaaliseksi”

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.