Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Mies hukkui mökkirantaan Längelmävedellä

Uutiset - 8.7.2014 kello 13.06

64-vuotias mies hukkui maanantai-iltana. Kaksi vanhempaa miestä oli Suomatkan alueella sijaitsevalla mökillä. Toinen miehistä huolestui, kun huomasi toisen kadonneen. Mies päätteli kaverin menneen uimaan ja soitti hätäkeskukseen.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle uimaria ei näkynyt missään. Lopulta pintapelastajat huomasivat miehen veden alla, parin metrin päässä laiturista.

Hukkunutta koitettiin elvyttää, mutta tuloksetta. Paikalle hälytettiin pelastuslaitoksen ja ambulanssin lisäksi myös lääkintähelikopteri. Poliisi tutkii kuolinsyytä.

Varovaisuutta vesillä

Lämpimien ilmojen myötä hukkumistapaukset ovat nousseet Pirkanmaalla. Onnettomuuksiin kannattaa varautua etukäteen.

– Jos aikoo uimaan, niin sanoo asiasta kaverille. Puhelin kannattaa pitää lähellä ja uimapaikan osoite tarkastaa etukäteen.

– Pelastuslaitoksen saapuminen mökkiteille tai saareen vie aikansa, joten pelastusrengas, heittoliina tai vene on hyvä olla käytettävissä. Mitä pidempään ihminen on veden alla, sitä huonommat mahdollisuudet hänellä on selviytyä, palomestari Ari Vakkilainen muistuttaa.

Hukkumisriskiä pienentää myös alkoholin välttäminen vesillä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös