Koti Uutiset Mies vailla rajoja

  Mies vailla rajoja

  0

  Miltä kuulostaa 28 eri muusikon työstämä albumi, joka yhdistelee tyylejä aina jazzista tangoon, heviin ja balkanrytmeihin? Sen voi saada selville asettamalla soittimeensa kangasalalaissyntyisen Markus Pajakkalan johtaman Utopianistin uutuuslevyn.

  Utopianisti II -nimeä kantava teos on Poutatorvi-yhtyeestä tunnetun Pajakkalan lopputyö Sibelius-Akatemiaan.

  Hän sävelsi, äänitti ja tuotti levyn kokonaan itse. Tätä on edeltänyt pitkä tie musiikin parissa. Nuorena rumpujen soitto vei mennessään, ja sittemmin instrumenttirepertuaari on laajentunut saksofoniin, huiluun, klarinettiin ja koskettimiin.

  – Dream Theater oli ensimmäinen iso juttu, ja siitä kautta avautuivat myöhemmin ovet jazzin pariin, Pajakkala kertoo. Leipätyönään hän säveltää musiikkia peliyhtiö Ovelinin sovelluksiin.

  Yli aitojen

  Utopianistissa on kyse rajojen rikkomisesta.

  Pajakkala halusi asettaa itselleen haasteita tekemällä uusia aluevaltauksia. Big bandin johtaminen ja oopperalaulajien kanssa työskentely oli hänelle aiemmin tuntematonta.

  Oman lisänsä kokonaisuuteen tuo jazzyhtye Black Motorin ja yhdysvaltalaisen huippupianisti Jon Ballantynen kanssa toteutetut improvisoidut kappaleet.

  – Pyrin ennakkoluulottomuuteen ja kekseliäisyyteen vailla itsetarkoituksellista erikoisuuden tavoittelua, hän valaisee filosofiaansa.

  Big In Mexico?

  Tulevana keväänä Utopianisti kapuaa kotimaan keikkalavoille seitsenhenkisen live-kokoonpanon voimin. Markus Pajakkala toivoo tulevaisuuden tuovan tullessaan myös esiintymisiä ulkomailla, sillä Suomessa näinkin marginaaliselle musiikille on vain rajallisesti kuulijoita.

  Yllättävää kyllä yhtyeelle on muodostunut fanikantaa esimerkiksi Meksikoon.

  Uusi titteli Musiikin maisterina tuonee myös lisää töitä äänittäjänä, miksaajana ja masteroijana. Seuraava Utopianisti-levykin alkaa jo hahmottua mielessä. Sillä tullaan kuulemaan ainakin kuorolaulua.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän