Myös kirjastot jatkavat sulkuaan Kangasalla – Palautusluukut suljetaan perjantaina

0
Kaikki Kangasalan kirjastot ja niiden palautusluukut pysyvät suljettuina.


Myös Kangasalla kirjastot pidetään kiinni 13. toukokuuta saakka valtioneuvoston linjausten mukaisesti. Myös omatoimikirjastot ovat kiinni, eikä kirjastoauto kulje reitillään.

– Kirjastoissa yritetään kaikin keinoin estää tartuntojen leviäminen. Tämä tarkoittaa sitä, että aineistoa ei lainata eikä jaella millään tavoin. Varattuja kirjoja ei pääse noutamaan eikä poistetun aineiston kirjakasseja jaeta, Kangasalan kirjasto tiedottaa.

Aluehallintoviraston ohjeen mukaisesti kirjastojen ei pidä ottaa vastaan eikä käsitellä palautettavaa aineistoa. Kangasalan kaikkien kirjastojen palautusluukut suljetaan 3. huhtikuuta.

Lainat eivät eräänny sulkuaikana, vaan ne voi palauttaa kun kirjastot jälleen avataan. Rajoituksilla suojellaan niin asiakkaiden kuin henkilökunnankin terveyttä.

Kangasalan kirjasto palvelee kuitenkin yhä laajoilla sähköisillä palveluillaan. Henkilökunta tuottaa monipuolisia verkkosisältöjä ja opastaa e-aineistojen pariin. 

PIKI-kirjastokortilla pääsee lukemaan e-kirjoja, kuuntelemaan e-musiikkia ja katsomaan elokuvia. Kiinnostavasta sisällöstä vinkataan Facebookissa ja Instagramissa.

Tiedusteluihin vastataan puhelimitse, sähköpostitse ja PIKI-verkkokirjaston chat-palvelussa. PIKI-verkkokirjastoon on koottu tietoa luettavasta, katsottavasta ja kuunneltavasta e-aineistosta.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.