Koti Uutiset Neljä vuosikymmentä rompetoria Kangasalla

  Neljä vuosikymmentä rompetoria Kangasalla

  0

  Suomen suurimmat rompepäivät ovat täällä taas. Ensi viikonvaihteessa Pikkolan koulun piha ja jäähallin ympäristö täyttyvät tavaraa tulvillaan olevista myyntipisteistä, kun alueella järjestetään kaksipäiväiset Restaurantapäivät.

  Tarjolla on ajoneuvojen osia sekä kaikenlaista vanhaa keräily- ja kirpputoritavaraa.

  Restaurantapäivien taustalla on nimestään huolimatta vahvasti kangasalalaistaustainen Tampereen Seudun Mobilistit, joka viettää tänä vuonna 50-vuotisjuhliaan.

  Yhdistyksen puheenjohtaja ja tapahtuman puuhamies Antti Prusi odottaa paikalle jälleen satoja myyjiä ja tuhansia harrastajia eri puolilta Suomea.

  – Viime vuosina järjestetty harrasteautojen parkki on entisestään lisännyt tapahtuman suosiota, koska alueella on entistä enemmän katseltavaa.

  – Monet meidän myyjistämme ovat todella pitkäaikaisia. He haluavat täsmälleen samalle paikalle kuin edellisvuosinakin. Siinäpä sitä onkin ollut järjestelemistä, kun Pikkolan alue on uusien rakennuksien myötä muuttunut, Prusi naurahtaa.

  Pitopaikka uhattuna

  Tämä vuosi on Restaurantapäiville erityinen, sillä tapahtuma täyttää neljäkymmentä vuotta.

  Aikanaan Saarikylistä hyvin pienimuotoisena alkunsa saanut tapahtuma siirtyi 1970-luvulla Kirkkojärven rantaan, josta Mobilistit olivat hankkineet tontin.

  – Paikka on meillä vieläkin omistuksessa, mutta Restaurantapäivät on järjestetty jo vuodesta 1985 asti Pikkolan koululla.

  Moni saattaakin miettiä, mistä tapahtuman nimi Restaurantapäivät oikein juontaa juurensa.

  Alkuosa viittaa tietysti restaurointiin ja loppuosa rantaan, jossa tapahtumaa 70-luvulla järjestettiin.

  Liki kolmekymmentä vuotta rompepäivät on järjestetty keväällä ja syksyllä Pikkolan kentällä.

  Kunnan viimeaikaiset kaavoitussuunnitelmat ovat kuitenkin muodostaneet uhkakuvan koko tapahtumalle.

  – Syksyn Restaurantapäivät järjestämme kokeiluluontoisesti Mobiliassa. Alueella pitäisi kuitenkin tehdä melkoisesti muutoksia, jotta kesän tapahtuma mahtuisi sinne, Prusi pohtii.

  Prusi kertoo, että yhdistyksen väki on jo keskustellut kunnan kanssa tapahtuman säilyttämisestä Kangasalla. Henki on se, että tapahtuma halutaan jatkossakin säilyttää paikkakunnalla.

  – Nyt saamme olla vuoteen 2017 saakka ihan rauhassa Pikkolassa, mutta toki suunnitelmia on tehtävä tulevaisuuden varalle.

  Perjantaina 11.7. kello 10–20 ja lauantaina 12.7. kello 7–14 kesän Restaurantapäivät Pikkolan kentällä. Järj. Tampereen Seudun Mobilistit

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän