Koti Pääkirjoitus Nopea junayhteys Kangasalankin etu

  Nopea junayhteys Kangasalankin etu

  0

  Valtiovarainministeriön budjettiehdotus herätti toivonkipinän, että Tampereelta pääsisi tulevaisuudessa Helsingin rautatieasemalle tunnissa. Nykyisin matka kestää nopeimmillaan noin puolitoista tuntia.

  Esityksessä todetaan, että pääradan peruskorjauksen suunnittelun tavoitteena on, että Helsingin päärautatieaseman ja Tampereen rautatieaseman välinen matka voidaan liikennöidä perinteisellä kalustolla alle tunnissa.

  Rahaa liikenee lähivuosina siis suunnitteluun, konkreettisten investointien aika on myöhemmin.

  Tämänkaltaiset hankkeet ovat kuitenkin hyvin pitkiä prosesseja ja viime kädessä poliittisten päättäjien käsissä. Nykyisen hallituksen toiveet ja tavoitteet eivät välttämättä ole lainkaan voimassa tulevalla hallituskaudella.

  Pääradan kunnostus ja tunnin junayhteys ovat ehdottomasti tärkeä asia myös Kangasalle, vaikka radasta ei kulje metriäkään Kangasalan maaperällä.

  Aivan kuten Pirkkalassa sijaitseva lentoasema kytkee ­kangasalalaiset osaksi Eurooppaa ja muuta maailmaa, samoin tämä rata liittää Kangasalan osaksi pääkaupunkiseudun työssäkäyntialuetta.

  Suomeksi sanottuna se siis luo kangasalalaisille uusia, kiinnostavia työmahdollisuuksia. Lisäksi se luo hurjasti mahdollisuuksia muullekin Kangasalan elinkeinopolitiikalle, jossa hyvät kulkuyhteydet ovat aina keskiössä.

   Tässä hankkeessa kaupungin kannattaa olla muiden Tampereen seudun kuntien kanssa voimallisesti lobbaamassa, jopa investoimassa, jos sellaista mukaantuloa kunnilta vaaditaan.

   

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän