Olisiko nyt aika omalle tekojäälle?

1

Tammikuu on parasta aikaa talviselle urheilulle. Kangasalla kaupunki tarjoaa hyvät mahdolli­suudet ulkojäillä luisteluun ja pelailuun 19 luistelukentällään.

Paitsi tänä vuonna. Jatkuva vesikeli on pitänyt huolta siitä, että ulkojäät ovat pelkkä haave. Vain Suoramalla on saatu nauttia hetken jäädytetystä kentästä, nyt sekin on sulanut kelvottomaksi.

Eikä lohtua ole luvassa ainakaan Ilmatieteen laitoksen mukaan. Kymmenen päivän ennuste lupaa, että plussakelit sen kuin jatkuvat.

Kangasalan jäähallissa on vain yksi yleisöluisteluvuoro viikossa ja sekin mailaton. Ne, jotka ovat koko pitkän syksyn odottaneet pääsevänsä pelailemaan jäille, joutuvat odottamaan jatkossakin.

Jos tulevat talvet jatkuvat yhtä leutoina, ovat ulkojäät tulevaisuudessa harvinaisuus. Tälle kaikelle olisi kuitenkin vastaus, joka on vilahdellut viime viikkoina kaupunkilaisten keskusteluissa; tekojää.

Tekojääkenttiä on rakennettu viime vuosina eri puolille Suomea, ja ne ovat olleet menestys. Muun muassa Pälkäneeltä sellainen jo löytyy.

Jään rakentamiskustannukset ovat kuitenkin kovat. Esimerkiksi Tampereen Sorsapuistoon rakennetaan parhaillaan suurta tekojääkenttää, jolle on budjetoitu kolme miljoonaa euroa.

Kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen Kangasalan teknisestä keskuksesta kertoo, että Kangasalla ei ole puhuttu vakavasti tekojään rakentamisesta ainakaan niin, että asia olisi kiirinyt hänen korviinsa.

Kahvipöytäkeskusteluissa on kuitenkin pohdittu, että se saattaa olla ainoa tapa taata jatkossakin kaupunkilaisille ulkoluistelumahdolli­suus. Järvinen nostaa mahdolli­suudeksi esimerkiksi Hämeenlinnassa suosiota saaneen pienen tekojääkentän torin yhteydessä, joka on ollut luistelukunnossa jo pari kuukautta.

Loppujen lopuksi kyse on kaupungin päättäjien linjauksista. Olisiko kuitenkin aika nostaa asia kahvipöydistä virallisiin keskusteluihin?

1 kommentti

  1. olisko ensinnäkin kunnalla halvempaa ottaa jäähallista käyttöön päivisin käyttämättömät vuorot esim leutoina talvina. hallissa tyhjää päiväs aikaan ja saataisiin hallin käyttöastetta nostettua. jos suunnitellaan edes teko jäätä pitäisi siellä olla pukuhuoneita ja muitakin esim. jääurheilun kuuluva infra kunnossa. Oliko tekojää kaukalo vai isojää kenttä. Aikoinaan seurat hoitivat osittain ulkojäitä. en usko että kenttä jota ei pidetä 24h kunnossa ulkona palvelisi ketään….yksi olisi tekojää mahdollisen uuden ja vanhan jäähallin viereen ns pellolle ja sekin vaatisi aika kovat pohjatyöt. näin voisi palvella parhaiten seuroja ja kaikki jää urheilu keskittyisi samalle alueelle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.