Koti Pääkirjoitus Oman kylän äänet eivät vielä riitä

  Oman kylän äänet eivät vielä riitä

  0

  Nämä oli kaiken kaikkiaan hienot vaalit Kangasalan kannalta. Oman kylän ehdokkaita oli paljon, ja äänestysprosentista päätellen kaupungissa saatiin synnytettyä pieni vaali-innostus.

  Edellisiin eduskuntavaaleihin verrattuna lähes 1 500 ihmistä enemmän käytti tällä kertaa äänioikeuttaan. Se on hieno saavutus, koska ehdokkaat linjasivat ennen vaaleja toiveekseen noin 500 uuden äänestäjän aktivoimisen.

  Useat ehdokkaat tekivät hartiavoimin töitä läpimenonsa eteen. Valitettavasti kukaan ei lopulta saadut Arkadianmäen ovea auki, vaikka Hanna Laine (sd.) ja Sonja Koto (vihr.) olivat jo portaiden alatasanteella kärkkymässä.

  Vaikka kangasala­laisia kuinka kannustettiin etsimään ehdokasta omien joukosta, vapaassa demokratiassa jokainen toimii luonnollisesti oman tahtonsa mukaan.

  Tilastot osoittavat, että Kangasalta valui iso määrä ääniä myös naapurikaupunkien ehdokkaille.

  Näin jälkikäteen näyttää siltä, että kangasala­lainen kansanedustaja synnytetään kasvattamalla tunnettuutta ympäryskunnissa, erityisesti Tampereella, jossa on paljon äänestäjiä.

  Pelkästään oman kylän äänillä taitaa olla liki mahdotonta päästä Kangasalta parlamenttiin.

  Sonja Koto on tästä mainio esimerkki. Hän sai Tampereelta yli 2 000 ääntä, mikä varmasti kannustaa häntä yrittämään uudelleen neljän vuoden aikana.

  Myös muiden vakavissaan eduskuntaan pyrkivien kannattaa panostaa seuraavat neljä vuotta uusien tuttavuuksien hankintaan myös Kangasalan rajojen ulkopuolella

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän