On luvallista ottaa rusinat pullasta

0

Yhdistystoiminta on asia, jossa meistä jokainen on ollut mukana tavalla tai toisella; osa aktiivisena jäsenenä, osa nauttimassa niiden toiminnan hedelmistä.

Tässäkin lehdessä kerromme, kuinka moni kangasalalainen lapsiperhe oli viime perjantaina nauttimassa muun muassa MLL:n Kangasalan yhdistyksen tarjoamasta toiminnasta Sorolan montulla. Paikalliset yhdistykset olivat isossa osassa myös toisessa lehtemme sivuilla näkyvässä tapahtumassa; Kuhmalahti Pullingissa.

Yhdistysten järjestämiä tapahtumia on Kangasalla tarjolla lähes viikoittain, ja ne vetävät parhaimmillaan osallistujia jopa yli kuntarajojen.

Kaikki lienevät samaa mieltä siitä, että toiminta on arvokasta. Se lisää tekemisen mahdollisuuksia niillekin, joilla ei välttämättä ole varaa osallistua kaupallisiin tilaisuuksiin. Yhdistykset eivät tavoittele voittoa, vaan ne toimivat yhteisen hyvän vuoksi.

Aatteena voi olla esimerkiksi harrastuksen, hyvän asian tai ajatuksen edistäminen. Parhaimmillaan ne voivat myös vaikuttaa asioihin, suurestikin.

Tästä kaikesta huolimatta kerromme tämän lehden sivuilla siitä, kuinka paikalliset yhdistykset kamppailevat jäsenkadon kanssa. Jäsenet vanhenevat ja lähtevät, mutta uusia ei löydy.

Vaikka arvostamme yhdistystoimintaa, emme uskalla luvata niille aikaamme. Arki täyttyy työstä, perheestä, harrastuksista ja kotitöistä niin tukkoon, että yksi ylimääräinen velvollisuus tuntuu jo ajatuksena ahdistavalta.

Sen vuoksi SPR:n Kangasalan osaston varapuheenjohtajan Liisa Rokalan viesti on armollinen; ”Voi valita, mitä tekee, eikä mitään ole pakko tehdä”. On siis luvallista ottaa rusinat pullasta

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.