Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Onko Kautialan koulussa meneillään viimeinen lukuvuosi?

Tampereen kaupungin terveysvalvonta on pyytänyt Kangasalan kaupungilta kirjallista selvitystä Kautialan koulun tilanteesta.

Uutiset - 1.2.2019 kello 15.21
Kangasalan Sanomat
Onko Kautialan koulussa meneillään viimeinen lukuvuosi?
Kautialan koululla järjestettiin vuoden 2015 syyskuussa lakkauttamissuunnitelmia koskeva kuulemistilaisuus. Silloin koulu sai jatkoaikaa. Kuva: Saana Heinänen.

 Kaupungin pitää selvittää, mihin toimenpiteisiin ja millä aikataululla se ryhtyy sisäilmaan vaikuttavien vaurioiden korjaamiseksi, terveyshaitan poistamiseksi tai rajoittamiseksi sekä sisäilman laadun parantamiseksi. Selvitystä pyydetään tämän kuun loppuun mennessä.

Koulussa tehtyjen tutkimusten perusteella suositellaan liikuntasalin lattiarakenteen ja maanvastaisten seinärakenteiden korjausta. Lisäksi ulkoseinien riskirakenteita ja yläpohjaa pitää korjata.

Rakennukseen tehtyjen tutkimusten mukaiset sisäilmakorjaukset ovat peruskorjausluonteisia.

Valtuusto on vuonna 2011 hyväksymässään palveluverkon kehittämissuunnitelmassa linjannut, että Kautialan koulua ei peruskorjata.

Sivistyskeskus on yhdessä teknisen keskuksen kanssa alkanut selvittää muita vaihtoehtoja. Yksi mahdollisuus on, että kaikki Kautialan koulun oppilaat siirtyvät Huutijärven kouluun syyslukukauden 2019 alusta alkaen, jolloin opetus Kautialan koulussa päättyisi tämän lukuvuoden lopussa.

Päätös Kautialan alueen oppilaiden opetuksen järjestämisestä on tarkoitus tehdä valtuuston kokouksessa huhtikuussa. Sekä oppilaille että huoltajille järjestetään kuulemistilaisuus helmikuun aikana.

Vanhempainyhdistykseltä ja kyläyhdistykseltä pyydetään lausuntoa esitellyistä vaihtoehdoista.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

3.2.2019 kello 16.29
DrIlmoita
mitäs ne tulokset siitä mittauksesta oli?
~
Takaisin ylös