Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Onko ylijäämä ylimääräistä?

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 29.3.2017 kello 8.00

Kunnan johtohenkilöt, kunnanjohtaja Oskari Auvinen ja talousjohtaja Seppo Saarinen, olivat silmin nähden tyytyväisiä viime perjantaina.

Toinen peräkkäin positiivinen tilinpäätös todistaa epäuskoisimmallekin epäilijälle, että kunnan talouden suunta on vihdoin kääntynyt positiiviseksi.

Saarinen muisteli tilinpäätösinfossa, että koko hänen virkauransa aikana Kangasalla on ollut vain nämä kaksi positiivista tilinpäätöstä.

Hän on ollut kunnassa töissä vuodesta 2008 lähtien.

Kunnanjohtaja esittää nyt kunnanhallitukselle, että toiminnallisen tuloksen ylijäämä, eli 6,8 miljoonaa euroa, siirretään syrjään.

Rahalla varaudutaan tuleviin Lammin­rahka-investointeihin. Siitä arvioidaan koituvan tulevaisuudessa noin 40 miljoonan euron kulut.

Tämä on mahdollista, koska kyseessä on aivan oikea, kunnan tilillä oleva raha, eikä mikään kirjanpidollinen erä.

– Kävin katsomassa kunnan rahakirstuun, kimmeltääkö siellä vai onko siellä pelkkiä Aku Ankkoja. Kyllä siellä tuo raha oli, Saarinen kevensi mediatilaisuuden tunnelmaa.

Vaaliaikaan ylijäämäinen tilinpäätös saattaa johdattaa ehdokkaat lupaamaan äänestäjilleen yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista asiaa.

Ylijäämä ei kuitenkaan tarkoita ylimääräistä. On viisautta varautua tulevaan, jotta kunta ei ala velkaantua uudelleen, kun isot investoinnit ovat käsillä.

Tulevien valtuutettujen kannattaa muutenkin istua valmiiksi käsiensä päälle. Uusi valtuustokausi alkaa kesäkuun alussa, jolloin seuraavan vuoden talousarvio on jo hyvin pitkälle laadittu.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös