Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Ovatko Kuohun kävijämäärät romahtaneet?

Valtuutettu Jorma Mäntylä (vas.) esitti toissa maanantaina valtuuston talousarviokokouksessa, että kaupungin pitää kasvattaa omistamansa uimahalliyhtiön avustusta.

Uutiset - 22.11.2018 kello 8.00
Kangasalan Sanomat
Ovatko Kuohun kävijämäärät romahtaneet?
Merenneitouinti on yksi Kuohun tämän syksyn uusista toiminnoista.

Mäntylä perusteli vaatimuksensa uimahallin kävijämäärän romahtamisella.

Kangasalan Uimahalli Oy on ollut myrskyn silmässä toimitusjohtajan potkujen vuoksi. Lisäksi alueen pysäköintijärjestelyt ovat monimutkaistuneet ympäristön rakentamisen vuoksi.

Uimahallin hallintoon liittyviä tehtäviä väliaikaisesti hoitava kiinteistömanageri Tero Mäkelä Herttuan Kiinteistöpalvelusta, onko kävijämäärä romahtanut?

– Kuohussa oli lokuun lopussa 16 684 asiakaskäyntiä vähemmän kuin lokakuun lopussa vuonna 2017.  

– Kävijämäärien lasku oli selvästi voimakkainta helmi–kesäkuussa, kun työmaa- ja pysäköintijärjestelyt alkoivat.

Uimahallin kävijämäärätavoite on 200 000. Mikä oli tilanne lokakuun loppuun mennessä?

– Siihen mennessä asiakaskäyntejä oli 148 673.

Onko halliyhtiössä tehty jotain erityistä kävijämäärätavoitteen kirimiseksi?

– Yhtiö käynnisti kesällä voimakkaita markkinointitoimia, muun muassa tv-mainoskampanjan, ja paransi läsnäoloaan sosiaalisessa mediassa. Kävijämäärä kääntyi selvästi positiivisempaan suuntaan elokuun jälkeen.

– Lisäksi käynnistimme kesätauon jälkeen uutta toimintaa, muun muassa uusia uintimuotoja ja ryhmäliikuntaa ja muuta ohjattua toimintaa altailla.

Mikä on tilanne nyt?

– Emme ole syys- ja lokakuun osalta enää kovin kaukana viime vuoden lukemista. Esimerkiksi syyskuussa ylitimme aiempien vuosien kävijämääriä. Se on nykyiset pysäköintijärjestelyt ja alueen rakennushankkeet huomioiden hyvä tulos.

Miten pysäköintitalon rakentamisen aloittaminen vaikuttaa hallin tilanteeseen?

– Ensi vuodesta on tulossa aluejärjestelyiltään vielä tätäkin vuotta vaikeampi, kun asuin-liikerakennuksen työmaa on vielä käynnissä ja pysäköintitalon rakentaminen alkaa.

– Yhteistyöllä kaupungin ja ympäröivien rakennushankkeiden kanssa tästäkin varmasti selvitään.

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

6.12.2018 kello 22.12
Jäärä PikonlinnastaIlmoita
Ihmetyttää vielä sekin, että Kaupunginjohtajan ja muiden päättäjien tärkeä Hotellihanke vaikuttaa hetki hetkeltä enemmän sumutukselta. Miten mahtaa Jukolan viestin majoittautujien käydä. Onko hotelli Kangasalan oma Lehtosumutus kuten Tampereen Nekalassa? Mielenkiinnolla odotan kuinka käy!
~
Takaisin ylös