Päiväkoti väistyy monitoimitalon tieltä Ruutanassa: Koronaviruksen vuoksi peruttu asukastilaisuus hoitui sähköpostitse

0
Ruutanan vanhaa päiväkotia puretaan monitoimitalon tieltä.
Ruutanan vanhaa päiväkotia puretaan monitoimitalon tieltä.

Ruutanan monitoimitalo rakentaminen nytkähti liikkeelle viime viikolla, kun vanhan päiväkodin purkutyöt alkoivat. Purkaminen kestää toukokuun loppupuolelle.

Rakennusurakasta vastaavan Peab Oy:n mukaan maanrakennustyöt alkavat kesäkuun toisella viikolla. Heinäkuun puolivälissä alkaa jo uusi hahmottua, kun ensimmäiset betonirakenteet tehdään.

Asukkaille suunnatussa tiedotteessaan rakennusyhtiö kertoo, että monitoimitalon vesikatto ja pohjahuopa asennetaan sääsuojassa. Sääsuoja poistetaan itsenäisyyspäivän jälkeen, kun katon vedenpitävyys on varmistettu.

Näillä näkymin rakennus on valmiina 31.8.2021. Sen kustannusarvio on noin seitsemän miljoonaa euroa.

Ei ole tarkoituksenmukaista rakentaa jokaiselle ryhmälle omaa lokeroa, joka sitten on muun ajan tyhjillään.

Timo Harra, Kangasalan kaupungin rakennuttaja

Tavoitteena korkea käyttöaste

Koronaviruksen vuoksi rakennushankkeeseen liittyvä asukastilaisuus jouduttiin perumaan. Iskelän omakotiyhdistys huolehti asukaspalautteen kokoamisesta sähköisesti sekä toimitti sen kaupungille kysymyksineen ja kommentteineen.

Paluupostina yhdistys sai jaettavakseen Kangasalan kaupungin rakennuttaja Timo Harran vastaukset.

– Hankkeesta keskusteltiin varsin perusteellisesti viime kesäkuisessa asukastilaisuudessa. Jo siellä ilmeni, että kaupungin ajatukset käyvät melko hyvin yksiin asukkaiden kanssa.

Harran mukaan useita käyttäjäryhmiä palveleva talo on aina kompromissi, etenkin kun toiveissa on mahdollisimman korkea käyttöaste. Kaavoitukselliset ja taloudelliset seikat rajaavat hankkeen toteuttamista osaltaan.

– Ei ole tarkoituksenmukaista rakentaa jokaiselle ryhmälle omaa lokeroa, joka sitten on muun ajan tyhjillään.

Autopaikat askarruttavat

Eniten palautetta ruutanalaiset antoivat pysäköintipaikkojen määrästä, jota osa piti alimitoitettuna. Suunnitelmiin sisältyy 32 autopaikkaa, 10 saattopaikkaa ja 2 invalidipaikkaa.

– Autopaikkoja tulee 10 kappaletta enemmän kuin rakennusjärjestys edellyttää. Paikkoja voidaan käyttää joustavasti. Esimerkiksi saattopaikkoja voi hyödyntää, kun saattoliikennettä ei ole, Harra totetaa.

Hän muistuttaa, että autopaikkojen lisääminen olisi pois leikkialueista, pelikentistä ja muusta pihan toiminnallisuudesta.

Kysyjiä askarruttivat myös talotekniset yksityiskohdat, joista useimmat sisältyvät rakennusurakkaan.

Osa kysymyksistä koski varhaiskasvatuksen käyttöön varattuja tiloja. Harran mukaan tulevat käyttäjät ovat osallistuneet tilojensa suunnitteluun, joten ne vastannevat tarpeita.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.