Mainos

Parhaimmillaan vanhempien voimavarat ja perheen hyvinvointi lisääntyvät, kun perhe saa ajoissa tukea

Työni tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen tukea ja apua perheille, kertoo varhaiskasvatuksen perhekoordinaattori Pirjo Hellsten.

Sivistyskeskus järjestää kaupunkilaisille kasvatukseen, opetukseen ja hyvinvointiin liittyviä palveluita. Sivistyskeskuksen palvelualueet ovat varhaiskasvatus, opetuspalvelut ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelut.

Tässä sisältömarkkinointijutussa haastattelussa varhaiskasvatuksen perhekoordinaattori Pirjo Hellsten.

Miten työssäsi palvelet kaupunkilaisia?

Tarjoan Kangasalan kaupungin varhaiskasvatuksessa olevien lasten perheille tukea, ohjausta ja neuvontaa sekä ohjausta eri palveluiden piiriin.

Työni tarkoituksena on tarjota matalan kynnyksen tukea ja apua perheille esimerkiksi lapsen kasvatukseen tai vanhemmuuteen liittyvissä asioissa tai erilaisissa elämänmuutoksissa.

Teen tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen henkilöstön sekä yhteistyöverkostojen kanssa. Toimin myös erilaisissa työryhmissä, kuten perhekeskustyöryhmässä.

Kaupungin sisäisen kehittämistyön kautta tavoitteena on vaikuttaa kokonaisvaltaisesti lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen.

Miten työsi tulokset näkyvät kaupunkilaisille?

Yhteistyössä vanhempien kanssa pohdimme, millä keinoilla perheen arki saadaan sujuvammaksi. Keskeisenä työskentelyssä on jokaisen vanhemman asiantuntijuus omasta perheestään ja tilanteestaan. Parhaimmillaan vanhempien voimavarat ja perheen hyvinvointi lisääntyvät, kun perhe saa ajoissa tukea.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työni rakentuu monipuolisesti erilaisista tehtävistä, joten työpäivieni sisältö vaihtelee. Yleisesti työpäiviini kuuluu tapaamisia ja yhteydenpitoa vanhempien kanssa, yhteistyötä varhaiskasvatuksen henkilöstön ja yhteistyötahojen kanssa sekä työryhmien kanssa työskentelyä.

Millaista koulutusta tai työkokemusta ammatissasi edellytetään?

Varhaiskasvatuksen perhekoordinaattorin työtehtävät edellyttävät soveltuvaa korkeakoulututkintoa. Työkokemus varhaiskasvatuksesta, lapsiperheille suunnatuista palveluista sekä lasten ja perheiden kanssa työskentelystä tukevat työtehtävän mukaista työskentelyä.

Millaisia uusia tuulia omassa ammatissasi on meneillään?

Uusia tuulia on sopivasti koko ajan meneillään, saanhan varhaiskasvatuksen perhekoordinaattorina olla luomassa uudenlaista työtehtävää varhaiskasvatukseen lapsiperheiden tueksi. Uudet asiat ja perhekoordinaattorin työn kehittäminen ovat osa työtehtäviäni.

Työtehtäväni aloitukseen ovat vaikuttaneet korona-aikaiset poikkeusolot. Niiden ansiosta olen saanut opetella uusia toimintamalleja. Osa suunnitelmien toteutumisesta odottaa kuitenkin vielä aikaa, jolloin voidaan toimia ilman rajoitustoimia.

Millaista ammattiisi liittyvää palautetta on saatu?

Palautetta perhekoordinaattorin työstä ei vielä ole ehditty keräämään laajemmin, mutta asia on ajankohtainen keväällä. Tarvetta tällaiselle työskentelylle on muiden palveluiden rinnalla, ja siitä on jo saatukin hyviä kokemuksia.

Millaisia terveisiä haluat kertoa kaupunkilaisille?

Varhaiskasvatuksessa olevien lasten vanhemmat voivat olla minuun yhteydessä kaikissa lapseen tai perheeseen liittyvissä, mieltä askarruttavissa asioissa. Lisätietoja saa lapsen omasta päiväkodista tai Kangasalan kaupungin varhaiskasvatuksen verkkosivuilta.

Muuta, mitä haluaisit ammatistasi ja työstäsi Kangasalan kaupungilla kertoa?

Varhaiskasvatuksen perhekoordinaattorina minut on otettu hyvin vastaan. Vaikka työtehtävä on uusi, on se käynnistynyt hyvin poikkeusolosuhteista huolimatta.

———————————————————————————————–

Kaupungin ammattilaiset huolehtivat, että asukkaiden arki sujuu

Tässä kaupallisessa yhteistyössä toteutettavassa juttusarjassa kerrotaan K angasalan kaupungin arvokkaasta yhteiskunnallisesta palvelutehtävästä, jota sen monitaitoinen ammattilaisten joukko toteuttaa joka päivä. Kaupunki tuottaa yli 32 000 asukkaalleen monialaisia palveluita kolmessa eri palvelukeskuksessa, vesiliikelaitoksessa ja tytäryhtiöissä, ja huolehtii yli 600 lakisääteisen tehtävän hoitamisesta.

Kangasalan kaupungilla on palveluksessaan yli 2 000 työntekijää ja käytössä yli 200 erilaista ammattinimikettä. Yleisin käytössä oleva ammattinimike on lähihoitaja ja muita yleisimpiä nimikkeitä ovat varhaiskasvatuksen lastenhoitaja, palvelutyöntekijä, varhaiskasvatuksen opettaja, luokanopettaja, sairaanhoitaja, koulunkäynninohjaaja sekä peruskoulun lehtori.

K aupungin toimintaa kehitetään jatkuvasti entistä asiakaslähtöisemmäksi ­­– tavoitteena on olla palveleva, uudistuvan toimintakulttuurin ja sujuvan arjen Kangasala. Asukkaille tämä työ näkyy konkreettisesti esimerkiksi uusina palvelukanavina, kuten chat-p­alvelu verkossa ja kaupunki-­info Prisma-­keskuksessa. Kangasala on kaupunki kaupunkilaisia varten.

Koko juttusarja julkaistaan marras-tammikuussa verkossa ja printissä. Lue muutkin jutut niiden ilmestyttyä täältä.

Kommentoi

Lähettämällä kommentin, olet lukenut ja hyväksynyt kommentointiin liittyvät säännöt sekä tietosuojaselosteen.