Peruskorjaus alkaa lähipäivinä – Suoraman kenttä on suljettuna heinäkuun lopulle asti

0
Suoraman koulun kolmosluokkalaiset harjoittelivat pesäpalloa Suoraman nurmikentällä maanantaina. Peruskorjaus sulkee kentän vielä toukokuun aikana. Uusi nurmi on valmis ottamaan käyttäjät vastaan arviolta heinäkuun lopulla.

Suoraman nurmikentän peruskorjaus alkaa lähipäivinä. Kenttä on poissa käytöstä arviolta heinäkuun loppupuolelle asti.

Peruskorjaustyö valmistuu jo kesäkuun puoliväliin mennessä. Käyttäjät pääsevät kentälle kuitenkin vasta, kun uusi nurmi on tarpeeksi kestävää.

Urakoitsija kuorii pois vanhan nurmikerroksen sekä tasaa, kuohkeuttaa ja lannoittaa maapohjan. Uusi nurmipinta tulee valmisnurmena, joka tarvinnee reilun kuukauden verran aikaa juurtuakseen kiinni alustaansa.

– On tärkeää, että käyttäjät eivät mene uudelle nurmelle liian aikaisin. Nurmikaistaleista koottava kentän pinta on tuoreeltaan todella arka vaurioitumaan, kaupunginpuutarhuri Jari Järvinen muistuttaa.

Kaupunki huolehtii ulkoliikuntapaikkojen kunnossapidosta kesäkaudella aikaisempien vuosien malliin. Suoraman tekonurmikenttä on uusi kohde, joka kasvattaa kunnossapidon työmäärää.

Tekonurmi tarvitsee hoitoharjauksen ja roskien poiston kolme kertaa viikossa. Lisäksi on tarpeen kentän pinnoitteen vaimennusaineena toimivan kumirouheen siirto ja ajoittainen lisääminen kentän kuluvimmille alueille.

Kumirouhe kulkeutuu pelaajien kengissä esimerkiksi maalialueilta kentän muihin osiin ja jossain määrin myös pois kenttäalueelta.

Luonnonnurmikentistä ykköskohteita ovat Kyötikkälän ja Suoraman kentät, joiden nurmen leikkuu ja muu kunnossapito tapahtuu 2–3 kertaa viikossa. Huoltoväki käy Suinulan urheilukentällä kahdesti viikossa.

Lue lisää ulkoliikuntapaikkojen kesäkauden kunnossapidosta 23.5.2018 ilmestyneestä numerostamme: ksdigi.fi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.