Poliisi kaipaa yhteydenottoja vaarassa olleilta – Autoilija kaahasi vaarallisesti keskustan alueella keskellä päivää

0

Poliisi tutkii tapahtumakulkua eiliseltä keskiviikolta, ja kaipaa yhteydenottoja vaaraan joutuneilta sivullisilta

Tapahtumakulku sai alkunsa, kun poliisi sai keskiviikkona iltapäivällä ilmoituksen mahdollisesta ojaanajosta Kangasalla. Partion mentyä tapahtumapaikalle ajoneuvo oli jo poistunut, mutta paikalla oli kaahailujälkiä.

Hetken päästä tuli ilmoitus, että kyseinen ajoneuvo on nähty Kangasalan keskustan alueella. Poliisipartio havaitsi kyseisen sinisen Toyota-merkkisen henkilöauton Kangasalan S-Marketin pihassa. 

Poliisin huomattuaan kuljettaja lähti ajamaan kovalla vauhdilla läheiselle Riihitielle. Sieltä ajoneuvo kääntyi takaisin, ajoi Kaarina Maunun tyttärentielle, josta ajoi poliisin mukaan erittäin kovalla vauhdilla Finnentielle kohti Kangasalan keskustaa.

Tapahtuma-alueella on nopeusrajoituksena pääosin 40 km/h, osin alhaisempi. 

Poliisin mukaan auto ajoi kevyenliikenteen väylälle ja siitä Maijantie 4:n pysäköintialueelle.

Kuljettaja pyrki pakenemaan poliisia myös jalkaisin, mutta poliisit tavoittivat hänet lyhyen juoksun jälkeen. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja rattijuopumuksesta. 

Tapahtuma-aika oli noin kello 14.30 iltapäivällä. Kuljettaja ajoi kovalla vauhdilla muun muassa päiväkodin, lukion, yläasteen ja ammattikoulun läheisyydessä.

Poliisipartio näki tapahtuma-aikaan liikkeellä paljon koululaisia ja opiskelijoita. Jalankulkijoina oli myös iäkkäämpiä henkilöitä. 

Konkreettisessa vaarassa olleita pyydetään ottamaan yhteyttä 

Poliisin mukaan ajolla vaarannettiin useiden henkilöiden turvallisuus. Poliisilla ei ole kuitenkaan tiedossaan henkilöitä, jotka olisivat olleet tilanteessa konkreettisessa vaarassa.

Konkreettisessa vaarassa olleita ja/tai henkilöitä, joilla on tapahtumasta omakohtaisia havaintoja, pyydetään olemaan yhteydessä Kangasalan poliisin tutkintaan, numeroon 0295 445 889 (virka-aikana) tai sähköpostilla tutkinta.kangasala@poliisi.fi. 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.