Koti Pääkirjoitus Pysäköintiajan pidennys hyvä asia

  Pysäköintiajan pidennys hyvä asia

  0

  Tämän lehden paras uutinen ei ole kovin pitkä, mutta se on sitäkin tärkeämpi ja varmasti monelle kuntalaiselle mieluinen.

  Kaupunki on laittanut töpinäksi ja kiekko­pysäköintiaika Kangasalan keskustassa pitenee kahdesta tunnista kolmeen tuntiin.

  Viime joulukuussa valtuusto käsitteli pysäköinninvalvontaa koskenutta valtuustoaloitetta. Tuon käsittelyn yhteydessä todettiin, että kaupunki harkitsee muutosta kiekkopysäköinnin periaatteisiin.

  Harkinta-aika ei onneksi ollut kovin pitkä, vaan nyt ollaan jo toiminnan vaiheessa.

  Tämä on kompromissi, joka palvelee varmasti kaikkia osapuolia.

  Täytyy muistaa, että valvottua pysäköintiä toivoivat alun perin nimenomaan paikalliset yrittäjät. Heille oli aikaisemmin ongelmallista, että autot parkkeerattiin samaan ruutuun koko päiväksi, eivätkä asiakkaat päässeet pysäköimään.

  Sama ongelma on voimissaan edelleen tässä Sanomien toimitilan edessä, Myllystenpohjantien 2:n aukiolla. Monesti parkkipaikka on niin täynnä pitkään pysäköiviä autoja, että liikkeissä asioiville ei löydy parkkipaikkaa.

  Ongelma poistuu kuitenkin piakkoin, kun tämäkin alue menee pysäköinninvalvonnan piiriin. On johdonmukaista, että kaikki keskustan alueet ovat samojen sääntöjen alla.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän