Koti Pääkirjoitus Rakennushanke vastatuulessa

  Rakennushanke vastatuulessa

  0

  Kangasalan keskustan kannalta tärkein rakennushanke on nykyisen linja-autoaseman kohdalla. Hanke on ollut kunnalle kivi kengäs­sä, ja jälleen näyttää siltä, että asiassa joudutaan miettimään uusia ratkaisuja.

  Linja-autoaseman kortteliin on suunniteltu huomattavasti nykyistä korkeampia ja tehokkaampia rakennuksia, joissa yhdistyvät liiketilat ja asuminen.

  Kunta ja SRV Rakennus Oy tekivät noin kaksi vuotta sitten yhteistyösopimuksen korttelin kehittämisestä ja rakentamisesta.

  Aiemmin linja-autoaseman aluetta oli kehittämässä rakennusyhtiö NCC, mutta se vetäytyi hankkeesta vuonna 2013. Sen jälkeen kunta lähti kehittelemään aluetta yhdessä SRV:n kanssa.

  Kangasalan Sanomat on yrittänyt saada asiasta tietoa jo monta viikkoa. SRV on ollut haluton vastaamaan viesteihin ja puheluihin.

  Emme ole saaneet vahvistusta, aikooko yhtiö luopua hankkeestaan Kangasalla. Täytyy muistaa, että naapurikaupungissa SRV:llä on meneillään kaksi jättimäistä hanketta: Tampereen yliopistollisen sairaalan uudisrakennus sekä Tampereen kansi- ja areenahanke.

  Yhtiö on pitänyt myös kunnan suuntaan puhelin- ja sähköpostihiljaisuutta, vaikka yhtiön ja kunnan oli määrä keskustella hankkeen seuraavista askelmerkeistä maaliskuussa.

  Tästä ei voi kuin päätellä, että hanke ei kiinnosta enää yhtiötä.

  Kunnan ja SRV:n tähän mennessä tekemissä sopimuksissa ei ole ollut sopimussakkoa. Siinä mielessä yhtiö voi yksinkertaisesti vain vetäytyä hankkeesta.

  Linja-autoaseman alueen uudistaminen on nyt tulppa monelle muulle asialle keskustan kehittämisessä. On aivan välttämätöntä päästä hankkeessa ripeästi eteenpäin.

  Onneksi kaavoitustyö ei sinänsä valu hukkaan, ja varmasti nyt tehtyjä suunnitelmia on mahdollista hyödyntää alueen jatkokehityksessä.

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän