Koti Uutiset Rakentamisen imu vetää kasvuun

  Rakentamisen imu vetää kasvuun

  0
  Wavin-Labko Oy:n sade- ja jätevesijärjestelmät käyvät nyt hyvin kaupaksi. Kangasalan tuotantoyksikkö toimii arkipäivisin kolmessa vuorossa. Muovityöntekijä Tapio Hakkarainen viimeistelee jäteveden käsittelyjärjestelmän osia toimituskuntoon.

  Noususuhdanne näkyy Kangasalla toimivissa yrityksissä vaihtelevasti. Huippuvauhtiin päässyt asunto­rakentaminen pitää alan toimijat kiireisinä. Talouden viriäminen ei ole tuonut juurikaan lisäpotkua elintarviketeollisuuteen.

  Rakennusalan korkeasuhdanne on tärkein yksittäinen ilmiö, joka tuo lisää työtä myös Kangasalle. Sade- ja jäte­vesijärjestelmiä valmistava Wavin-Labko Oy tekee nyt paikallisessa tuotantoyksikössään töitä arkisin kolmessa vuorossa.

  Yrityksen tuotanto on kasvanut viidenneksen viime vuodesta. Toistaiseksi kapasiteetti on riittänyt olemassa olevan henkilöstön voimin.

  – Välillä oli aikoja, jolloin jouduimme miettimään lomautuksia. Nyt väki on täysin työllistetty, ja kyselemme toistuvasti halukkaita ylitöihin, toimitus­johtaja Timo Sarlin kertoo tyytyväisenä.

  Betonirakentamiseen erikoistunut Parma Oy omaa tällä hetkellä hyvän tilauskannan. Kuumana käyvä asunto­rakentaminen näyttää kantavan pitkälle ensi vuoden puolelle.

  – Tuskin kukaan osaa ennustaa kovin pitkälle eteenpäin, mutta nykyinen vauhti pysyy ainakin kesälomiin saakka, va. toimitus­johtaja Jarmo Viljanen arvioi.

  Parman ja sen tytäryhtiö Rajavillen tehtailla työskentelee yli 200 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvu on näkynyt Kangasalankin tehtaalla, joka valmistaa julkisivuelementtejä myös asuinkerros­taloihin.

  Lue lisää yritysten kuulumisista 11.10.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

   

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän