Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Rakentamisen imu vetää kasvuun

Noususuhdanne näkyy Kangasalla toimivissa yrityksissä vaihtelevasti. Huippuvauhtiin päässyt asunto­rakentaminen pitää alan toimijat kiireisinä. Talouden viriäminen ei ole tuonut juurikaan lisäpotkua elintarviketeollisuuteen.

Uutiset - 14.10.2017 kello 12.30
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Rakentamisen imu vetää kasvuun
Wavin-Labko Oy:n sade- ja jätevesijärjestelmät käyvät nyt hyvin kaupaksi. Kangasalan tuotantoyksikkö toimii arkipäivisin kolmessa vuorossa. Muovityöntekijä Tapio Hakkarainen viimeistelee jäteveden käsittelyjärjestelmän osia toimituskuntoon.

Rakennusalan korkeasuhdanne on tärkein yksittäinen ilmiö, joka tuo lisää työtä myös Kangasalle. Sade- ja jäte­vesijärjestelmiä valmistava Wavin-Labko Oy tekee nyt paikallisessa tuotantoyksikössään töitä arkisin kolmessa vuorossa.

Yrityksen tuotanto on kasvanut viidenneksen viime vuodesta. Toistaiseksi kapasiteetti on riittänyt olemassa olevan henkilöstön voimin.

– Välillä oli aikoja, jolloin jouduimme miettimään lomautuksia. Nyt väki on täysin työllistetty, ja kyselemme toistuvasti halukkaita ylitöihin, toimitus­johtaja Timo Sarlin kertoo tyytyväisenä.

Betonirakentamiseen erikoistunut Parma Oy omaa tällä hetkellä hyvän tilauskannan. Kuumana käyvä asunto­rakentaminen näyttää kantavan pitkälle ensi vuoden puolelle.

– Tuskin kukaan osaa ennustaa kovin pitkälle eteenpäin, mutta nykyinen vauhti pysyy ainakin kesälomiin saakka, va. toimitus­johtaja Jarmo Viljanen arvioi.

Parman ja sen tytäryhtiö Rajavillen tehtailla työskentelee yli 200 henkilöä enemmän kuin vuosi sitten. Kasvu on näkynyt Kangasalankin tehtaalla, joka valmistaa julkisivuelementtejä myös asuinkerros­taloihin.

Lue lisää yritysten kuulumisista 11.10.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

 

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös