Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Rekolan ja Pentorinteen jatko harkinnassa

Uutiset - 11.12.2013 kello 7.41

Mikä on vanhushuollon tulevaisuus Kangasalla? Saneerataanko Rekolan ja Pentorinteen vanhainkodit yksittäisiksi palveluasunnoiksi, vai rakennetaanko vanhuksille uusi hoivayksikkö Valkeakosken kaupungin tapaan.

Asiaa pohtii kunnan sosiaali- ja terveysjohtajan Raija Harjun vetämä vanhuspalvelujen kehittämissuunnitelmaa laativa työryhmä.

Suunnitelman alustavan selvityksen on määrä olla valmis kesän alussa.

Laki velvoittaa

Pohdinnan taustalla on uusi vanhuspalvelulaki, joka velvoittaa kuntia luopumaan perinteisistä vanhainkodeista ja perustamaan sijaan henkilökohtaisia palveluasuntoja sekä lisämään tukea kotihoitoon.

Tähän suuntaan kuntia patistelee myös laitosrakenteiden purkamisen tavoitteekseen asettanut maan hallitus.

Aikeitaan se tehostaa esityksellään leikata vanhushuollon määrärahoja 300 miljoonalla eurolla.

Remontti vai vastuunjako

Harju painottaa, että vaihtoehtojen selvittely on työryhmässä vielä täysin kesken.

Yksi seikka on kuitenkin jo nyt varma. Rekolan ja Pentorinteen peruskorjaaminen lain edellyttämälle tasolle on kunnan kannalta kallis vaihtoehto.

Toinen ratkaisutapa, jossa vastuut jaetaan, on kunnalle edullisempi.

Yksinkertaistettuna malli toimisi niin, että yksityinen sektori rakentaa talot, ja kunta tuottaa asukkaiden palvelut – tarvittaessa läpi vuorokauden.

– Tässä vaihtoehdossa asuminen on yksilöllisempää ja laadukkaampaa, sillä jokaisella vanhuksella olisi oma huone ja oma vessa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös