Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Riikka Lehtonen pääsee beach volleyn MM-kisoihin

Uutiset - 7.6.2017 kello 19.30
Kangasalan Sanomat

Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen ovat selviytyneet ensimmäistä kertaa urallaan beach volleyn MM-kisoihin. Kisat pelataan heinä-elokuun vaihteessa Wienissä, Itävallassa.

Keskiviikkona julkaistulla FIVB:n Entry rankingissa suomalaispari oli sijalla 23 eli viimeisellä tämän listan oikeuttavalla MM-paikalla. Itävaltaan kelpuutetaan yhteensä 48 mies- ja naisparia. Loput paikat jaetaan maanosakiintiöiden perusteella, ja lisäksi MM-kisoihin pääsee villillä kortilla kolme paria.

– Tätä listaa on kyllä odotettu. Nyt se sitten tuli ja paikka vahvistui.  Todella hienoa! Olemme treenanneet tätä kautta varteen laadukkaasti, joten kyllähän se on hienoa pelata MM-kisoissa, kaksikko hehkuttaa.

Myös päävalmentaja Kai Liukkonen otti mieluisan uutisen tyytyväisenä vastaan. Varsinkin, kun maanosakiintiöihin perustuva karsintasysteemi vaikeuttaa eurooppalaisten parien pääsyä kisoihin.

– Nyt ei tarvitse jännittää enää MM-paikan takia. Onhan tuo karsintajärjestelmä tehty hankalaksi erityisesti eurooppalaisille joukkueille. Nytkin valitettavasti kovia joukkueita jää tästä maanosasta kisojen ulkopuolelle, Liukkonen viestittää.

Edellisen kerran suomalaispari on pelannut aikuisten MM-tasolla vuonna 2013, jolloin Emilia ja Erika Nyström sijoittuivat Puolan Stare Jablonkissa yhdeksänneksi, mikä on myös kautta aikojen paras suomalaissijoitus aikuisten MM-tasolla.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös