Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Riittävästi käsiä ja rahaa tekemiseen

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 14.2.2018 kello 7.00

Kangasala perustaa elin­keino­yhtiön. Perustettavalla yhtiöllä ja sen työntekijöillä ei ole työstä puutetta. Kaupunki on käynnistänyt useita, historiallisen suuria elinkeinohankkeita.

Osa hankkeista, kuten Tarastenjärvi, on annettu pääosin ulkopuolisen toimijan hoidettavaksi. Se keventää sekä kunnan että tulevan elin­keino­yhtiön työ- ja kustannustaakkaa merkittävästi.

Kunta odottaa, että sen omistama yhtiö on liikkeissään ketterä ja kykenee vastaamaan nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Käytännössä pää­tök­sen­teko nopeutuu, kun asioita ei tarvitse viedä koko luottamushenkilökoneiston läpi.

Kunta valvoo yhtiön toimintaa omistajaohjauksen kautta. Viime kädessä yhtiön tuleva hallitus on vastuussa, että toiminta on omistajan tahdon mukaista.

Se, onko uusi, perustettava yhtiö hidas vai nopea, on lopulta kiinni ihmisistä ja resursseista, jotka heille annetaan.

Saamaton ihminen on saamaton riippumatta siitä, onko hän töissä kunnan omassa organisaatiossa vai yhtiössä. Ahkerinkaan ei saa paljon aikaiseksi, jos ei ole rahaa toteuttaa suunnitelmia.

Kun yhtiöltä halutaan tuloksia, sille on uskallettava antaa riittävästi pelimerkkejä toiminnan toteuttamiseen. Jos yhtiö lähtee liikkeelle valmiiksi käsijarru päällä, se pääsee kyllä eteenpäin mutta puoliteholla ja jarrut kirskuen.

Koska Kangasalla on näin suuret suunnitelmat, käytännön toteuttajille on annettava riittävät mahdolli­suudet tavoitteiden saavuttamiseen.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös