Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Runkovesijohto hajosi Suoramalla – vesikatko voi kestää pitkään

Runkovesijohto rikkoutui Vääränkalliontien ja Vääränkallionkujan risteyksen tuntumassa keskiviikkona. Veden jakelu on poikki Vääränkalliontien, Paatsamankujan ja Harjunsalontien rajaamalla alueella ja lähiympäristössä.

Uutiset - 23.11.2017 kello 11.23
Kangasalan Sanomat / Juha Jäntti
Runkovesijohto hajosi Suoramalla - vesikatko voi kestää pitkään
Rikkoutuneen runkovesijohdon esiin kaivaminen oli menossa Suoramalla torstaina aamupäivällä. Tuolloin ei ollut tiedossa, miten pitkään korjaustyö kestää.

Vuotokohdan paikannus onnistui myöhään keskiviikkoiltana. Korjaustöitä on hidastanut se, että vuotokohdan maaperään on purkautunut vettä satoja kuutiometrejä. Veden ja liejun pumppaus eteni torstaiaamuna siten, että rikkoutuneen putken esiin kaivaminen tuli mahdolliseksi.

Torstaiaamuna kello 10 kaivutyö ei ollut vielä niin pitkällä, että vuotokohta olisi näkyvillä. Vaurioitunut vesijohto sijaitsee vajaan kolmen metrin syvyydessä. Vuotoalueella on hulevesikaivoja ja muita putkistoja, joiden varominen hidastaa työtä.

Vesiyhtiö ei pysty vielä antamaan ennustetta siitä, mihin mennessä vesijohto tulee kuntoon. Vesikatko jatkuu toistaiseksi.

– Kyseessä on todella hankala ja vaativa korjaustyö. Saamme vesijohdon kuntoon, mutta emme vielä tiedä, miten pitkään siinä menee, totesi vuotopaikalla verkostoinsinööri Sami Virkajärvi.

Tilapäinen vedenjakelu toimii paloaseman edessä (Kaarina Maununtyttären tie 6). Lisäksi vettä on saatavilla vesikonteista Vääränkallionkujalla sekä Vääränkalliontien ja Vadelmakujan risteysalueella.

Ajantasainen tieto korjauksen etenemisestä päivittyy vesiyhtiön verkkosivuille:

http://www.kangasala.fi/asuminen_ja_ymparisto/kangasalan_vesi-liikelaitos/ajankohtaista/

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös