Saarenmaan päätehtävä on tuoda uusia työpaikkoja

0
Saarenmaan yritysalue ulottuu aikanaan pohjoisen suunnalla Saarenmaantien ja Kauhakorvenkadun risteyksen tuntumaan. Tampereen Ruskon yritysalue sijaitsee miltei kivenheiton päässä.

Kangasalan kunta julkistaa tammikuussa ensimmäiset hahmotelmat siitä, millaiseksi Saarenmaa aikanaan rakentuu.

Alueen tärkein tehtävä on tuoda Kangasalle lisää yrityksiä ja työpaikkoja.

Saarenmaa on näkynyt ennakkokaavailuissa sekä yritys- että asuinalueena. Koska kunnan strategia painottaa työpaikkojen lisäämistä, ne ovat etusijalla myös alueen tarkemman suunnittelun lähtöasetelmissa.

Saarenmaa on rakentamaton osa Kangasalaa aivan Tampereen rajalla. Kyseessä on kaupunkiseudun keskeinen osa, joka tarjoaa monenlaisia uusia mahdollisuuksia.

– Maakuntakaava ajaa kohti asutuksen tiivistämistä ja työmatkaliikenteen vähentämistä. Saarenmaalla voi olla kehityksessä merkittävä rooli niin yritys- kuin asuinalueenakin, arvioi elinkeinojohtaja Lasse Silván.

Kunnan strateginen yleiskaava korostaa uusien yritysalueiden merkitystä. Tarastenjärvi ja Lamminrahka ovat jo toteutusvaiheen kynnyksellä.

Saarenmaa on tuorein ja samalla suurin alue, jonne Kangasala lähtee havittelemaan ensi vaiheessa lähinnä uusia yrityksiä.

Uudet yritysalueet ovat sijainneiltaan ja profiileiltaan erilaisia. Tarastenjärven yritykset toimivat kierto- ja energiataloudessa. Lamminrahka muodostaa sisääntuloportin Kangasalle.

Saarenmaan syvin olemus on vielä mietinnän alla. Päättäjät pääsevät tutustumaan ensimmäisiin kehityskuva-hahmotelmiin lähiviikkoina.

Lue lisää Saarenmaan alueen tulevaisuudesta 28.12.2017 ilmestyneestä numerostamme: https://kangasalansanomat.fi/ksdigi

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.