Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Sakset käteen viikonloppuna

Eija Koivu
Pääkirjoitus - 7.8.2015 kello 8.13

Loppusuoralle edenneen kesän kosteus ja koleus on rehevöittänyt puutarhojen lisäksi myös tienvarret ja portinpielet.
Kuten viereisen sivun päivän kuvakin todistaa, kunnan puisto-osasto on varautunut koulujen alkamiseen siistimällä pientareita koululaisten kulkureiteiltä.
Kunnasta sopii itse kunkin ottaa mallia ja käydä napsimassa ylikasvaneet pusikot kernaasti vaikka maantasalle paikoissa, joissa ne saattavat estää näkemästä ensin vasemmalle, sitten oikealle ja vielä kerran vasemmalle.
Toisen tiluksille ei saksien, trimmerin saati raivaussahan kanssa tietenkään pidä luvatta rientää, mutta jo omien nurkkien siistiminen auttaa paljon.
Koululaisten lisäksi lähes villiintyneiden kasvustojen karsimisesta hyötyvät kaikki julkisilla väylillä liikkuvat. Yllättävien ajoratakohtaamisten aiheuttamat ylimääräiset sydämentykytykset lienevät tuttuja kaikille, niin lihas- kuin moottorivoiminkin kulkeville.

Valtuusto otti sakset käteensä jo kesän alussa ja leikkasi lähipalveluita. Kenenkään koulutie ei enää suuntaudu Lahdenkulman kouluun, kuhmalahtelaiset käyvät vastedes omalääkärillä Sahalahdessa ja suoramalaiset miettivät, lähtisivätkö kirjastoon kirkolle vai Vatialaan.
Keväämmällä moni ekaluokkaisen vanhempi kauhisteli saadessaan tiedon koululaisten iltapäivätoimintaa odottavista supistuksista. Vain ani harvalle kakkosluokkalaiselle liikeni kerhopaikka ensi viikolla alkavaksi lukuvuodeksi.
Kakkosluokkalainen on vielä varsin nuori selviämään yksin kotona koulupäivän molemmin puolin.
Oma puhelinkaan ei välttämättä helpota yksinäisyydestä kumpuavaa turvattomuuden tunnetta, jos kumpikaan vanhemmista ei työn tai muun esteen vuoksi pysty vastaamaan kotoa tuleviin puheluihin.
Jos kerhopaikka jäi saamatta, hyvä ja toimivaksi osoittautunut konsti on vanhempien välinen yhteistyö.
Nykypäivänä riittää konsteja selvittää, josko oman lapsen luokkakavereiden vanhemmista joku on syystä tai toisesta kotosalla arkisin ja jopa kaipaa läksy- ja leikkikaveria omalle pikkukoululaiselleen. Yhteistyö ei edellytä sydänystävyyttä, luottamus riittää.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta
Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös