Koti Pääkirjoitus Siinä se nyt on – kaupungin talous

  Siinä se nyt on – kaupungin talous

  2

  Reilun viikon kuluttua maanantaina Kangasalan valtuustossa käsitellään poik­keuk­sel­li­sen kiinnostavia asiakohtia.

  Samassa kokouksessa pöydällä ovat tulevan vuoden talousarvio ja kuntalaisia paljon puhuttanut kaupunki-nimitysasia. Noinkohan Kangasala-talolla nähdään jopa pienimuotoinen mielenosoitus.

  Huhua sellaisesta ainakin on liikkeellä.

  Ei ole yllätys, että kunnanjohtajan ja kunnan­hallituksen kannat ovat yhteneväisiä: kansanäänestystä ei tarvita eikä päätöstä pidä kumota.

  Se, että hallituksessa sentään äänestettiin kumoamisesta, antaa viitteitä, että valtuustossa asiasta käytetään runsaasti puheenvuoroja.

  Loppu­tuloksen ennakointia vaikeuttaa myös uusien valtuutettujen käyttäytyminen. Heidän kantaansa ei pysty päättelemään ainakaan edellisen käsittelykierroksen perusteella.

  Useat valtuutetut ovat lisäksi sanoneet, että asiaan liittyvä palautteen määrä yllätti heidät. Nyt se sitten mitataan, mikä on lopullinen kanta itse kullakin.

  Se voitaneen näin jälkiviisaudella todeta, että hiukan löyhemmällä aikataululla toteutettuna asiasta ei olisi syntynyt tällaista haloota.

  Kotiseutuun liittyy niin paljon tunnepitoisuutta, että muutoksen läpiviemiseen olisi tarvittu enemmän sopeutumisaikaa.

  Olkoonkin, että muutokset ovat tässä tapauksessa lähinnä sanallisia. Tosin harvat kuntalaiset sitäkään uskovat. Lähinnä ajatellaan, että maksut ja virkamiesten palkat nousevat.

  Kunnon keskustelulla nämä epäluulot olisi saatettu paremmin voittaa.

  2 KOMMENTTIA

  1. Pirkkalassa oltiin fiksuja kun äänestettiin kaupungiksi tulemista vastaan .Vaikkakin niukasti! Ja Auvisella oli sielläkin näppinsä pelissä. Taitaa Pirkkalan kunnassa asua tänä päivänä Suomen tyytyväisempiä asukkaita!!! Hyvä Pirkkala ! Toivottavasti Kangasalla otetaan oppia!

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän