Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Siinä se nyt on – kaupungin talous

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 1.11.2017 kello 8.00

Reilun viikon kuluttua maanantaina Kangasalan valtuustossa käsitellään poik­keuk­sel­li­sen kiinnostavia asiakohtia.

Samassa kokouksessa pöydällä ovat tulevan vuoden talousarvio ja kuntalaisia paljon puhuttanut kaupunki-nimitysasia. Noinkohan Kangasala-talolla nähdään jopa pienimuotoinen mielenosoitus.

Huhua sellaisesta ainakin on liikkeellä.

Ei ole yllätys, että kunnanjohtajan ja kunnan­hallituksen kannat ovat yhteneväisiä: kansanäänestystä ei tarvita eikä päätöstä pidä kumota.

Se, että hallituksessa sentään äänestettiin kumoamisesta, antaa viitteitä, että valtuustossa asiasta käytetään runsaasti puheenvuoroja.

Loppu­tuloksen ennakointia vaikeuttaa myös uusien valtuutettujen käyttäytyminen. Heidän kantaansa ei pysty päättelemään ainakaan edellisen käsittelykierroksen perusteella.

Useat valtuutetut ovat lisäksi sanoneet, että asiaan liittyvä palautteen määrä yllätti heidät. Nyt se sitten mitataan, mikä on lopullinen kanta itse kullakin.

Se voitaneen näin jälkiviisaudella todeta, että hiukan löyhemmällä aikataululla toteutettuna asiasta ei olisi syntynyt tällaista haloota.

Kotiseutuun liittyy niin paljon tunnepitoisuutta, että muutoksen läpiviemiseen olisi tarvittu enemmän sopeutumisaikaa.

Olkoonkin, että muutokset ovat tässä tapauksessa lähinnä sanallisia. Tosin harvat kuntalaiset sitäkään uskovat. Lähinnä ajatellaan, että maksut ja virkamiesten palkat nousevat.

Kunnon keskustelulla nämä epäluulot olisi saatettu paremmin voittaa.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

5.11.2017 kello 14.34
Vahva ei kaupungille!Ilmoita
Onko mitään addressia kiertämässä kaupungin tulemisen äänestämisestä???
5.11.2017 kello 14.42
Vahva ei kaupungille!Ilmoita
Pirkkalassa oltiin fiksuja kun äänestettiin kaupungiksi tulemista vastaan .Vaikkakin niukasti! Ja Auvisella oli sielläkin näppinsä pelissä. Taitaa Pirkkalan kunnassa asua tänä päivänä Suomen tyytyväisempiä asukkaita!!! Hyvä Pirkkala ! Toivottavasti Kangasalla otetaan oppia!
~
Takaisin ylös