Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Sinileväesiintymät lisääntyneet Pirkanmaalla – Längelmäveden Ponsanselältäkin havainto

Helteet jatkuvat ja sinilevähavainnot ovat entisestään lisääntyneet. Kangasalla sinilevä rehottaa runsaana Kirkkojärvessä.

Uutiset - 26.7.2018 kello 10.50
Kangasalan Sanomat
Sinileväesiintymät lisääntyneet Pirkanmaalla – Längelmäveden Ponsanselältäkin havainto
Kirkkojärvessä on jälleen runsaasti sinilevää. Arkistokuva.

Yleisöhavainnon mukaan sinilevää on vähäisessä määrin myös Längelmäveden Ponsanselällä.

Sinilevää on nyt ajankohdan keskiarvoon nähden erittäin runsaasti.

Runsaista sinileväesiintymistä esimerkiksi yleisellä uimarannalla on hyvä ilmoittaa kunnan terveydensuojeluviranomaiselle. Voit myös ilmoittaa havaintosi käyttäen havaintolähettiä.

Pintavesien lämpötilat ovat pitkän ajan keskiarvoja selvästi korkeammalla koko maassa. Esimerkiksi Kaivannossa Längelmäveden lämmöksi mitattiin tällä viikolla 23,5 astetta, joka poikkeaa vuosittaisesta keskiarvosta 3,7 astetta.

Virallisissa mittauspisteissä pintaveden lämpötilaa mitataan vain avovesikaudella. Lämpö mitataan perinteisesti aamukahdeksalta vedenkorkeusasteikkopaikkojen rannan läheisyydestä, 20 senttimetriä pinnasta alaspäin. Lämpötilat edustavat kyseistä paikkaa ja ovat siten ohjeellisia, eikä niitä voi yleistää koskemaan laajoja alueita. Pääosa asemista on automaattisia.

Pintaveden lämpötiloja löytyy tallennettuna Järviwikistä.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös