Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Soittotreenit kokoavat Fiolan kolmikon yhteen

Fiola-yhtyeen Camilla Sirén, Miisa Asikainen ja Jenna Riihinen ovat ystäviä jo Huutijärven alakoulusta. Yläkoulussa ja lukiossa he vielä istuivat yhdessä musiikintunneilla, mutta lopulta jatko-opinnot veivät naiset eri paikkakunnille. Sirén opiskelee Jyväskylässä musiikkipedagogiksi, Asikainen viimeistelee vaatesuunnittelijan opintojaan Hämeenlinnassa ja luokanopettajaksi aikova Riihinen opiskelee Tampereella. Viikonloppuisin ja loma-aikoina ystävykset kokoontuvat bänditreeneihin Asikaisen perheen piharakennukseen Huutijärvelle. Fiola sai alkunsa puoli vuotta sitten joutilaana kesäkuun päivänä, kun kotiseudulleen palanneet naiset kaipasivat tekemistä. – Pohdimme Miisan kanssa, että pitäisikö perustaa bändi. Samana iltana näimme Jennan ja kysyimme häntä mukaan, Sirén kertoo.

Uutiset - 9.1.2015 kello 8.17
Soittotreenit kokoavat Fiolan kolmikon yhteen

Omintakeinen sointi

Hetken mielijohteesta syntynyt yhtye on harpponut ensiaskelensa ripeään tahtiin ja lainakappaleet ovat vaihtuneet itse tehtyihin biiseihin.
– Alkuun soitimme covereita, mutta aika pian Miisa ja Camilla alkoivat tehdä biisejä, Riihinen kertoo.
– Huomasimme, että kappaleet joita soitimme, olivat aika helppoja. Ajattelin, että mekin pystymme tekemään biisejä ja mikä parasta, ne ovat myös meidän näköisiämme, Sirén toteaa.
Asikainen tuo 15 vuoden pikkupelimannikokemuksellaan yhtyeeseen vahvoja kansanmusiikkivaikutteita. Sirén taas on kallellaan pop-musiikin suuntaan.
Kun poppia ja folkkia sekoittavat kappaleet sovitetaan kolmelle laulajalle, viululle, kitaralle ja bassolle, on lopputulos virkistävää kuultavaa.
Nuorten naisten yhtye on herättänyt sekä ihastusta että kummastusta, koska kaikki sekä laulavat, että soittavat.
– Yleinen harhaluulo on, että pojat soittavat ja tytöt laulavat. Me teemme molempia, mikä on joskus aiheuttanut hämmennystä äänimiesten keskuudessa, Sirén naurahtaa.

Yhtye tutuksi

Fiolan ensimmäinen keikka oli parin kuukauden harjoittelun jälkeen Vapaa Pispala -tapahtumassa. Yleisö oli pieni, mutta sitäkin innostavampi.
– Sen jälkeen meillä on ollut hyvin vaihtelevia keikkoja. Pubikeikasta Pakkahuoneelle ja taidenäyttelyn avajaisiin, Riihinen luettelee.
Fiolan jäsenet käyttävät ison osan vapaa-ajastaan yhdessä soittamiseen. Nälkä on kasvanut syödessä, joten naiset ottavat keikkakutsuja vastaan mielellään.
– Keikka on palkinto kaikesta treenaamisesta ja työstä. Tulevat esiintymiset samalla motivoivat harjoittelemaan entistä enemmän, Sirén kertoo.
Kevään mittaan Fiola aikoo äänittää demon sekä tehdä materiaalia sosiaaliseen mediaan. Uusia kappaleitakin on luvassa myöhemmin.
– Teemme bändiä tunnetuksi netissä. Meitä voi seurata Facebookissa ja Instagramissa. Biisejä on myös Youtubessa, Riihinen sanoo.
– Mielessä muhii jo ideoita uusista biiseistä, mutta niiden työstämisen aika on vasta kesällä, Asikainen toteaa.

Kuuntele Fiolan demo osoitteessa: https://soundcloud.com/fiola-band/sets/fiola-demo

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös