Koti Pääkirjoitus Soramonttukin voi olla matkailukohde

  Soramonttukin voi olla matkailukohde

  0

  Joukko kunnan virkamiehiä vietti hiljattain erilaista työpäivää raittiissa ulkoilmassa. He tutustuivat Vehoniemen vanhoihin soranottoalueisiin hiihdellen paikallisen valmistajan karvapohjasuksilla.

  Sosiaalisen median päivityksistä päätellen innostus oli suurta. Kaupunginjohtaja Oskari Auvinen tviittasi, että Kangasala aikoo hyödyntää vanhat soranottoalueet uusiksi vapaa-ajan, liikunnan ja harrastamisen keitaiksi.

  Kaavoitusarkkitehti Markku Lahtinen puolestaan hehkutti, että Vehoniemen soranottoalueista voisi syntyä eteläisen Suomen vetovoimaisin ja elämyksellisin vapaalasku-, umpihanki- ja -metsähiihtokeidas.

  Suomen matkailullinen vetovoima on kasvanut muita Pohjoismaita nopeammin. Visit Finland tiedotti äskettäin, että ulkomaiset yöpymiset kasvoivat viime vuonna 14 prosenttia.

  Vierasmaalaiset turistit suosivat pääkaupunki­seutua ja Lappia, mutta Visit Finlandin mukaan matkailijat ovat löytämässä myös järvi-Suomen. Tässä pelissä Kangasalla olisi paljon annettavaa.

  Kangasalan matkailullinen historia on hieno, mutta vanha. Kulta-aikaa elettiin 1700- ja 1800-luvuilla. Uuden matkailuaikakauden aika voisi olla nyt. Sitä ei tietenkään voida rakentaa yhden soramontun varaan, mutta toki se on hyvä esimerkki uudenlaista ja tuoreesta ajattelutavasta.

  Vain hyvin harvalla kangasalalaisella yrityksellä matkailu on päätoimi. Alalle tarvitaan uusia, päätoimisia tekijöitä ja yhteis­työtä yli kuntarajojen.

  Kangasala voi ojentaa yhteis­työn kättä luontevasti Tampereen mutta myös Pälkäneen suuntaan. Erityisesti Pälkäneen kanssa Kangasalla olisi paljon yhteistä tarjottavaa luontomatkailusta kiinnostuneille.

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän