Suomen Nuorkauppakamareiden johtoon valittu Ellimaija Ahonen haluaa saada paljon aikaan puheenjohtajakaudellaan

0
Ellimaija Ahonen haluaa puheenjohtajavuonnaan nostaa esiin erityisesti kansainvälistymistä ja suomalaista osaamista.

– Nuorkauppakamareissa kautta maailman puheenjohtajuus – kuten muutkin tehtävät – ovat vuoden mittaisia. Siinä ajassa joko oppii tai onnistuu. Tärkeää on se, millaisen jäljen haluaa omana vuotenaan jättää, kertoo Ellimaija Ahonen.

Ahonen kertoo harrastaneensa nuorkauppakamaria vuodesta 2011. Alussa tärkein asia oli verkostoituminen. Monen Englannissa vietetyn vuoden jälkeen verkostot kotimaassa piti rakentaa uudelleen ja siinä kamaritoiminta auttoi paljon.

– Vähäinen seikka ei ole sekään, että pääsin hyvien saman henkisten ihmisten pariin tekemään hyvää ja merkityksellistä työtä. Kamaritoiminnalla on ollut vaikutuksensa myös työelämääni. Sieltä on löytynyt niin yhteistyökumppaneita kuin asiakkaitakin.

Ahonen haluaa puheenjohtajavuonnaan haluaa nostaa esiin erityisesti kansainvälistymistä ja suomalaista osaamista. 

Ensi vuosi on hänelle ja suomalaiselle nuorkauppakamariväelle muutenkin kansainvälisyyden supervuosi, koska Suomi ja Viro järjestävät yhdessä maailmankokouksen Tallinnassa.

Maailmankokouksen järjestäminen on harvinaista herkkua – edellisen kerran Suomi on järjestänyt kyseisen kokouksen vuonna 1991.

– Minulle henkilökohtaisesti kansainvälisyys on sitä, että haluan kannustaa nuoria ottamaan seuraavia steppejä ja lähtemään rohkeasti maailmalle. Toisaalta haluan korostaa ulospäin sitä, että meillä on paljon hyviä investointikohteita ja että täällä on hyvä yrittää.

Tärkeitä teemoja Ahoselle ovat myös vastuullisuuden ja kestävän kehityksen teemat. 

Hän muistuttaa, että ne pitää tulevaisuuden johtajilla olla tosi hyvin hallussa. Niitä ei voi ohittaa ja niiden ympärille voidaan luoda myös bisnestä.

Ruutanassa asuva Ellimaija Ahonen pyörittää työkseen kahta koulutusvientialan yritystä. 

Toinen vie ulos ylistettyä, suomalaista koulutusosaamista. Toisen yrityksen tärkein tuote on opettajien avuksi kehitetty mobiilisovellus, joka auttaa oppituntien suunnittelussa.

Entä mitä kangasalalaisuus merkitsee Ellimaija Ahoselle?

– En ole juuriltani kangasalalainen, mutta nyt viitisen vuotta asuneena voin sanoa viihtyväni erittäin hyvin. Täällä vallitseva luonnon ja veden läheisyys, ympäristön kauneus, lintukotomaisuus ja turvallisuus ovat minulle äärettömän tärkeitä asioita.

Myös liikuntamahdollisuudet viehättävät.

– Olemme esimerkiksi Kuohun suurkuluttajia. Lisäksi retkeilemme paljon ja usein retket suuntautuvat harjulle.

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.