Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Suoraman R-kioski joutuu lopettamaan toimintansa

Suoramalaiset ovat jäämässä ilman R-kioskia. Yli 40 vuotta Isolukontien varressa toiminut kioski lopettaa ensi kuussa. Liikkeen tarinan päättyminen johtuu tilojen puutteesta. – Vuokrasopimuksemme nykytiloista on loppumassa. Emme valitettavasti ole löytäneet korvaavia tiloja Suoraman alueelta, kertoo kioskiketjun aluemyyntipäällikkö Tarja Mäki. Tällä tietoa uusia R-kioskeja ei ole tulossa Suoramalle tai sen lähialueille. Rakennus kioskeineen on määrä purkaa joulukuussa. Se on avoinna viimeisen kerran 22. marraskuuta.

Uutiset - 16.10.2015 kello 8.16
Jarkko Hakala
Suoraman R-kioski joutuu lopettamaan toimintansa
Kioskiyrittäjä Päivi Murasen mukaan suoramalaisista on tullut hänelle tuttua väkeä. Valtaosa asiakkaista on ollut lähistön asukkaita, ja osa on käynyt kioskilla montakin kertaa päivässä. – Haluan kiittää asiakkaita näistä 15 vuodesta, hän sanoo.

Viime 15 vuotta kioskin yrittäjänä toiminut Päivi Muranen ei itse jatka kioskitoimintaa toisaalla, vaan haistelee uusia tuulia.
– Meillä on kuitenkin menossa sukupolvenvaihdos. Kun minä lopetan Suoramalla, tyttäreni aloittaa R-kioskin kauppiaana Sammonkadulla Tampereella, hän kertoo.
Tähän saakka Murasen tytär Katja on käynyt äidillään työntekijänä. Nyt osat voivat jopa vaihtua, sillä Päivi Muranen kertoo, että saattaa myöhemmin käydä auttelemassa tytärtään Tampereella.

R-kioski on hoitanut muun muassa Suoraman postipalveluja. Ne eivät silti alueelta katoa, vaan ne siirtyvät kioskin lopettaessa Isolukontien toiselle puolelle Valintataloon, jossa on myös Veikkauk­sen piste.
– Asiointisuunta ei juuri muutu, mutta aukioloaika pidentyy, Postin aluepäällikkö Sirkka-Liisa Korpi sanoo.
Korven mukaan Postin palvelupisteen muutoksesta jaetaan vielä lähempänä tiedote Suoraman ja Nattarin alueen koteihin.

Jo jonkin aikaa on ollut tiedossa, että kioskin nykyinen liiketila puretaan uuden talon tieltä. Vanhan liikerakennuksen ikäkin on jo näkynyt esimerkiksi vesivahinkoina.
Sen ympäristöön on tulossa uusia asuinkerrostaloja, joissa on myös liiketiloja.
Alueen rakentamisesta vastaa Pohjola Rakennus. Se osti rakennusoikeudet viime kesäkuussa ja alkoi edistää hankettaan oitis.
Rakennusyhtiö ja R-kioski neuvottelivat töiden vaiheistamisesta niin, että kioski olisi voinut muuttaa uusiin liiketiloihin viereiseen jo rakenteilla olevaan taloon. Se ei kuitenkaan ehdi valmistua ajoissa.
– Meillä on rakentamisessa vähän liian kova tahti, eikä R-kioski hyväksynyt ehdottamiamme väliaikaisia ratkaisuja, toteaa hankekehitysjohtaja Harri Kiviranta Pohjola Rakennus Hämeestä.
– Toki mielellämme olisimme heidät uuteen taloon ottaneet, mutta ajoitukset eivät nyt onnistuneet.
On mahdollista, että uudisrakennusten liiketiloihin tulee vielä kioski. Tulevista neljästä liiketilasta yksi on jo myyty ja kolme varattu. Valtaosa tiloista mennee vuokralle, mutta vuokralaisista ei vielä ole tietoa.
 Kivirannan mukaan uusien talojen pienet ja pienehköt asunnot ovat olleet toistaiseksi hiljaisessa myynnissä ja asuntoja on tulossa myös kuluttajamyyntiin.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

Hyppää mukaan KS100-juhlavuoteen!
~
Takaisin ylös