Suvi-Tuulia sirkusmaailman pyörteissä

0
Suvi-Tuulia Lepola pääsi Sorin Sirkukseen harjoittelijaksi kuusi vuotta sitten ja on siitä lähtien ollut mukana jokaisen joulushown puvustamisessa.

Kangasalalaisen Suvi-Tuulia Lepolan sirkusaiheisia asuja on paraikaa esillä Suomen Kädentaidot -messuilla Tampereella.
Hämeen ammattikorkeakoulu vaatetus- ja jalkinemuotoilua neljättä vuotta opiskelevien tulevien ammattilaisten suunnittelemia kenkiä, vaatteita ja asusteita pääsee ihastelemaan Messu- ja urheilukeskuksen E-hallissa, aivan ohjelmalavan läheisyydessä.

Messuille esille päässeet opiskelijoiden näytöstuotteet ovat nähneet päivänvalonsa tänä keväänä järjestetyssä W16 Kajo -muotinäytöksessä. Näytöksen perusteella alan ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi parhaat tuotteet Tampereelle näytille.

– Sirkusasun suunnittelussa haastavinta on yhdistää urheilu ja visuaalisuus. Esiintyjän sirkusnumero ja hänen käyttämänsä väline asettavat ehtoja. Puvustajan tehtävä on tehostaa asuvalinnalla taiteilijan liikettä, ja näin ollen antaa myös katsojalle lisäarvoa, kun asu tukee esityksen luonnetta, Suvi-Tuulia luonnehtii.

Hän on tällä hetkellä sirkusmaailman pyörteissä myös toisaalla. Suvi-Tuulia toimii Sorin Sirkuksessa pukusuunnittelijan assistenttina. Sirkuksen joulushown ensi-ilta upeine pukuineen on tänään perjantaina.  

 

Kommentoi

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi.