Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista
Lounaalle KangasallaLounaalle Kangasalla

Tärkeät työrukkaset

Tuula Ruusumaa
Pääkirjoitus - 17.5.2017 kello 8.00

Vaaleja seuraa aina tiukka keskustelurupeama, jossa puolueet asettavat henkilöitä erilaisiin luottamustehtäviin.

Tämä työ on saatu nyt Kangasalla päätökseen. Suurin muutos lienee se, että valtuuston puheen­johtajan nuijaan tarttuu kesäkuun alussa demareiden Hanna Laine.

Raimo Kouhia (sd) hoiti tehtävää pitkän rupeaman, vuodesta 2009 asti. Kangasalla on ollut tässä tehtävässä nainen, Pirkko-Liisa Ollila, vain kerran aikaisemmin.

Valtuuston puheenjohtajuus on kunnan­hallituksen puheen­johtajan tehtävän ohella sitovaa työtä. Kunnanjohtaja on moneen otteeseen korostanut, puheen­johtajat ovat hänelle tärkeitä työpareja, ja he edustavat kuntaa muutenkin erilaisissa tehtävissä.

Kaikki tehtävät eivät suinkaan ajoitu iltaan, joten tehtävän voi ottaa vastaan henkilö, jonka on mahdollista irrottautua erilaisiin menoihin myös päivällä.

Vaalien jälkeinen neuvottelupalapeli ei ole aivan yksinkertainen pähkinä purtavaksi. Poliittisen valtataistelun lisäksi oman mausteensa peliin tuo tasa-arvolain kiintiösäännös.

Säädös koskee kunnanhallitusta, lautakuntia sekä kuntien välisen yhteistoiminnan toimielimiä. Sen mukaan toimielimissä on oltava vähintään 40 prosenttia sekä naisia että miehiä.

Tasa-arvosäädöstä on helppo arvostella ja todeta, että tehtäviin pitäisi valita aina parhaat henkilöt sukupuolesta riippumatta.

Näin toki onkin, mutta säädöksen päätavoite on kuitenkin isossa kuvassa myönteinen. Kunnalliseen pää­tök­sen­tekoon tarvitaan naisia ja miehiä, nuoria ja vanhoja.

Sillä tavalla ryhmissä on riittävästi näkemystä päätösten tueksi.

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös