Koti Uutiset Terveyskeskukseen voi varata aikoja nyt myös sähköisesti

  Terveyskeskukseen voi varata aikoja nyt myös sähköisesti

  0

  Kangasalan terveyspalveluissa on otettu käyttöön sähköinen ajanvaraus. Kuntalaiset voivat varata internetin välityksellä vastaanotto- ja yhteydenottopyyntöaikoja ympäri vuorokauden minä viikonpäivänä tahansa. Yhteys on suojattu.

  Uudistuksen tavoitteena on parantaa palvelua ja vähentää puhelinruuhkaa.

  Ajan voi varata sairaanhoitajalle, neuvoloiden terveydenhoitajalle sekä röntgenkuvaukseen, johon on lääkärin lähete, ei kuitenkaan ultraäänitutkimuksiin.

  – Internetissä näkyy vain osa varattavista ajoista, vt. avoterveydenhuollon osastonhoitaja Susanna Kaisko huomauttaa.

  – Ajan voi edelleen tilata puhelimitse, mikäli sähköisessä palvelussa ei ole tarjolla sopivaa vastaanottoaikaa, hän jatkaa.

  Röntgeniin ei ole käytössä kuin internet-ajanvaraus. Muissa tapauksissa röntgenissä kuvataan lähetteellä ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Kiireellisiä aikoja varataan edelleen vain puhelimitse.

  Ohjeita askel askeleelta

  Ajanvarauksessa valitaan ensin kunnaksi Kangasala tai Pälkäne, seuraavaksi terveysasema, vastaanottaja ja lopuksi varattava palvelu.

  Palvelu voi olla esimerkiksi terveystarkastuskäynti terveydenhoitajalla, lääkeinjektio, ompeleiden poisto, matkailijan rokotusneuvonta, korvahuuhtelu tai haavanhoitoaika sairaanhoitajan vastaanotolle.

  – Varausta tehdessä on syytä tarkistaa, että valitsee ajan varmasti oikeaan, oman alueensa toimipisteeseen, Kaisko muistuttaa.

  Ohjeet kannattaa muutenkin lukea huolella, jotta asiointi olisi sujuvaa.

  Muista perua

  Ajan voi varata myös huollettavan puolesta hänen henkilötunnuksellaan.

  Mikäli aika täytyy perua, se tulee tehdä mahdollisimman ajoissa, viimeistään edellisenä päivänä. Peruutetut ajat vapautuvat järjestelmän kautta uudelleen varattaviksi.

  Tarvittaessa hoitohenkilökunta antaa ajanvaraukseen opastusta.

  – Palvelua kehitetään ja varattavia aikoja pyritään vapauttamaan kuntalaisten käytettäviksi lisääntyvällä tahdilla, osastonhoitaja kertoo.

  Palautetta palvelusta voi antaa osoitteessa www.kangasala.fi/palaute/.

  Kangasala ja Pälkäne ovat kuntalaisajanvarauksen käyttöön ottamisessa ensimmäisten joukossa Pirkanmaalla. Nettipalvelun kehittäminen on ollut kuntapäättäjien toive.

  Klikattava linkki ajanvaraukseen löytyy Kangasalan kunnan kotisivujen Terveyspalvelut-osiosta. Suoraan sivulle pääsee osoitteesta https://mediaika.fi/kangasala/app

  Kommentoi

  Kirjoita kommenttisi
  Kirjoita nimesi tähän