Tällä sivustolla käytetään evästeitä käyttö­kokemuksen parantamiseksi. Lisätietoja.
Etusivu Uutiset KS-digi Tapahtumat Boksi Kuvat Blogit Ajankohtaista

Terveyskeskukseen voi varata aikoja nyt myös sähköisesti

Uutiset - 26.11.2013 kello 12.23

Kangasalan terveyspalveluissa on otettu käyttöön sähköinen ajanvaraus. Kuntalaiset voivat varata internetin välityksellä vastaanotto- ja yhteydenottopyyntöaikoja ympäri vuorokauden minä viikonpäivänä tahansa. Yhteys on suojattu.

Uudistuksen tavoitteena on parantaa palvelua ja vähentää puhelinruuhkaa.

Ajan voi varata sairaanhoitajalle, neuvoloiden terveydenhoitajalle sekä röntgenkuvaukseen, johon on lääkärin lähete, ei kuitenkaan ultraäänitutkimuksiin.

– Internetissä näkyy vain osa varattavista ajoista, vt. avoterveydenhuollon osastonhoitaja Susanna Kaisko huomauttaa.

– Ajan voi edelleen tilata puhelimitse, mikäli sähköisessä palvelussa ei ole tarjolla sopivaa vastaanottoaikaa, hän jatkaa.

Röntgeniin ei ole käytössä kuin internet-ajanvaraus. Muissa tapauksissa röntgenissä kuvataan lähetteellä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kiireellisiä aikoja varataan edelleen vain puhelimitse.

Ohjeita askel askeleelta

Ajanvarauksessa valitaan ensin kunnaksi Kangasala tai Pälkäne, seuraavaksi terveysasema, vastaanottaja ja lopuksi varattava palvelu.

Palvelu voi olla esimerkiksi terveystarkastuskäynti terveydenhoitajalla, lääkeinjektio, ompeleiden poisto, matkailijan rokotusneuvonta, korvahuuhtelu tai haavanhoitoaika sairaanhoitajan vastaanotolle.

– Varausta tehdessä on syytä tarkistaa, että valitsee ajan varmasti oikeaan, oman alueensa toimipisteeseen, Kaisko muistuttaa.

Ohjeet kannattaa muutenkin lukea huolella, jotta asiointi olisi sujuvaa.

Muista perua

Ajan voi varata myös huollettavan puolesta hänen henkilötunnuksellaan.

Mikäli aika täytyy perua, se tulee tehdä mahdollisimman ajoissa, viimeistään edellisenä päivänä. Peruutetut ajat vapautuvat järjestelmän kautta uudelleen varattaviksi.

Tarvittaessa hoitohenkilökunta antaa ajanvaraukseen opastusta.

– Palvelua kehitetään ja varattavia aikoja pyritään vapauttamaan kuntalaisten käytettäviksi lisääntyvällä tahdilla, osastonhoitaja kertoo.

Palautetta palvelusta voi antaa osoitteessa www.kangasala.fi/palaute/.

Kangasala ja Pälkäne ovat kuntalaisajanvarauksen käyttöön ottamisessa ensimmäisten joukossa Pirkanmaalla. Nettipalvelun kehittäminen on ollut kuntapäättäjien toive.

Klikattava linkki ajanvaraukseen löytyy Kangasalan kunnan kotisivujen Terveyspalvelut-osiosta. Suoraan sivulle pääsee osoitteesta https://mediaika.fi/kangasala/app

Kommentoi / Keskustele aiheesta

Kangasalan Sanomat edellyttää, että verkkokeskustelu käydään asiallisesti ja hyvässä hengessä. Poistamme kommentit, joissa loukataan ihmisarvoa, yllytetään rikokseen, rasismiin tai jotka ovat muutoin sopimattomia tai hyvien journalististen tapojen vastaisia.

~
Takaisin ylös